Isklesan iz stene – Obsidian je najlepši zvučnik koji ste do sada videli

Sa izgledom kao da je isklesan iz stene, Obsidian zvučnik je ono što dobijate kada se umetnost i audio sudare.

Sa estetikom koja bi zasenila većinu pametnih zvučnika na tržištu, Obsidian je drugi zvučnik australijske dizajnerske firme Pantheone Audio. Dizajn zvučnika je direktno inspirisan njegovim imenjakom, stenom nalik staklu koja se formira kada se lava ohladi. Sa svojim dizajnom u obliku krhotina i isklesanim ivicama, Obsidian se nalazi na radnim površinama kao originalni komad, ali isporučuje izuzetan zvuk zahvaljujući kućištu od smole visoke gustine sa snažnim unutrašnjim vuferom i dva svilena kupolasta visokotonca ispod svoje površine. Elegantni uređaj takođe dolazi sa ugrađenom Amazonovom Alexa tehnologijom, koja odgovara na glasovne komande i omogućava vam da kontrolišete reprodukciju muzike, kao i pametne kućne aparate.

Sa svojim oštrim, izvajanim izgledom, Obsidian manje liči na zvučnik, a više na minimalistički umetnički komad koji možete da postavite na bilo koji komad nameštaja ili čak na kaminu. Za razliku od većine pametnih zvučnika, dolazi sa prednjim nizom zvučnika za razliku od onog od 360° i dolazi sa ugrađenom baterijom koja u proseku daje 15 sati reprodukcije uz puno punjenje. Zvučnik je dizajniran da zvuči tako neverovatno kao što izgleda, sa vuferom od 40 W i dva visokotonca od 20 W koji daju Obsidian zvučniku zapanjujući opseg frekvencija od 55–22000 Hz. Zvučnik se povezuje sa svim vodećim servisima za striming i takođe podržava popularne formate datoteka uključujući audio formate bez gubitaka.

"Svojim jedinstvenim oblikom i stilom, Obsidian poziva da ga dodirnu, osete i čuju svi u prostoriji“, kažu iz kompanije Pantheone Audio. „Njegova savršena skulptura je u harmoniji sa okolnim okruženjem koristeći svoj prirodni dizajn da se diskretno sinhronizuje sa sobama koje su uređene prema Feng Shui principima. Inspirisan prirodom, ovaj zvučnik postajr savršeni dodatak svakom domu.”

Iako se zove Obsidian, zvučnik dolazi u crnoj i beloj varijanti sa ručno izrađenom spoljašnjom školjkom od polirane smole. Prednja strana ima ABS plastičnu rešetku koja je obložena visokokvalitetnom akustičnom tkaninom, a četiri dugmeta sa pozadinskim osvetljenjem na dnu vam omogućavaju da uključite/isključite i ručno upravljate funkcijama zvučnika kao što je kontrola jačine zvuka i prebacivanje između WiFi-a, Bluetooth ili Aux režima. Obsidian takođe ima ugrađen Amazon Alexa, koji omogućava glasovne kontrole, pa čak se isporučuje i sa pratećom aplikacijom Pantheone (iOS i Android) koja omogućava korisnicima da kontrolišu sistem preko svojih telefona ili tableta i pristupaju funkcijama poput režima spavanja ili čak mogućnost uparivanja više Obsidian zvučnika zajedno u višesobnom režimu.

Obsidian je drugi zvučnik kompanije Pantheone Audio, nakon objavljivanja Pantheone I, najvećeg i najelegantnije dizajniranog Alexa zvučnika na svetu, i dobitnik je nagrade Red Dot Design Award. Dostupan je u beloj i crnoj varijanti, po ceni od 1.399 dolara.

Luxury Experience