iPhone prve generacije iz 2007. prodat za 39.000 dolara

Fabrički zapečaćeni Apple pametni telefon od 8 GB prvobitno se prodavao za 599 dolara u prodavnicama.

iPhone prve generacije (debitovao je 2007. godine) pojavio se na aukciji i izazvao ogromno interesovanje kod ljubitelja ovog brenda i konačno je dobio novog vlasnika 30.septembra. Licitacija se zaista zahuktala poslednjeg dana, kao što je često slučaj sa onlajn aukcijama. Najviša ponuda bila je 10.446 dolara u nedelju, ali je nalet aktivnosti u poslednjem trenutku doveo do značajnog porasta cene pre zatvaranja onlajn aukcije.

Telefon nikada nije korišćen i dolazi u originalnom pakovanju, prema LCG Auctions. iPhone karakteriše ekran od 3,5 inča, kamera od 2 megapiksela i Safari veb pretraživač, a Stiv Džobs ga je svojevremeno nazvao „iPod, telefon i internet komunikator, sve u jednom“.

Opis predmeta je glasio: „Kolekcionari i investitori bi bili pod teškim pritiskom da pronađu superiorniji primerak. Relevantnost i retkost čine pobedničku formulu za ovaj usijani kolekcionarski predmet.” Dalje je rečeno da je u izuzetnom stanju i „praktično besprekoran“ sa odgovarajućim etiketama bez ikakvih nalepnica za naknadno tržište ili oznaka univerzalnog koda proizvoda (UPC).

S tim u vezi, da ste 29. juna 2007. uložili 600 dolara u akcije Apple kompanije, na dan kada je originalni iPhone objavljen, vaša investicija bi porasla na 19.813 dolara.  

Luxury Experience