Insajderske informacije: Apple planira osvajanje sveta virtuelne realnosti

Ukoliko ste veliki fan Apple brenda, onda definitivno pratite sve vesti i glasine vezane za njih...

Samim tim, moguće je da ste čuli za Ming-Či Kuoa. Ovaj analitičar iz Hong Konga smatra se jednim od najboljih kada se radi o Apple brendu, jer je bio najpouzdaniji izvor vesti vezanih za ovu kompaniju. U poslednjoj noti koju je objavio vezanu za njih, Kuo je predstavio neke veoma fascinantne informacije vezane za buduće proizvode iz sfere virtuelne i augmentovane realnosti. Kuo, koji je poznat po dobijanju insajderskih informacija vezanih za planove Apple brenda iz azijske grane kompanije, predvideo je da Apple ima trogodišnji plan za lansiranje ovakvih proizvoda tokom predstojeće decenije. „Predviđamo da će Apple putanja kada se radi o MR/AR proizvodima uključiti tri faze – kacigu do 2022.godine, naočare do 2025. godine i sočiva u rasponu od 2030. do 2040.godine“.

Prvi proizvod će prema njegovim navodima biti AR/VR hedset u formi kacige, koji možda možemo očekivati već iduće godine, a trenutni prototipi teški su između 200 i 300 grama. „Ukoliko bi Apple uspeo da reši značajne tehničke probleme, finalna težina proizvoda biće smanjena i do 100 grama“, kaže Kuo, koji predviđa da će cena noviteta biti oko 1.000 dolara, što je poprilično povoljnije u poređenju sa prethodnim nagoveštajima.

Sledeće će na scenu stupiti AR naočare, koje će najranije biti lansirane 2025.godine. Kako Kuo kaže, ovaj projekat još nije došao do faze prototipa ali će sadržati Apple „optical see-through AR experience“ sloj koji će AR elemente nanositi preko realnog sveta.

Finalna faza uključuje nešto što zaista deluje futuristički – AR kontaktna sočiva koja će biti lansirana nakon 2030.godine, ali za sada još uvek nemaju fiksiran datum lansiranja. Ona će ujedno obeležiti prelaz sa vidljive na nevidljivu tehnologiju.