"Hej Dizni": Zaboravite Aleksu, Amazon donosi glas naših omiljenih likova

Kako biste se osećali da vas svakog jutra budi Miki Maus? 

Upravo je to ono što je Amazon odlučio da ostvari u saradnji sa Diznijem. U prvoj fazi to će se raditi u odabranim hotelskim sobama Dizni rizorta, dok će malo po malo preko personalnog asistenta stići do naših domova.

U stvari, Amazon je ponudio javnosti prvi pogled na ovaj „bajkoviti gedžet“ tokom ovogodišnjeg Sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. „Disney Magical Companion” kako će se zvati ovaj gedžet je glasovni asistent koji će svojim korisnicima „otključati” magični svet Diznija i njegovih heroja. Dovoljne su samo dve reči: "Hej Dizni"!

Očekuje se da će usluga biti dostupna za kupovinu prvo u SAD u narednim mesecima, a zatim u ostatku sveta. Korisnici će moći da daju glasovne instrukcije baš kao i Aleksi, Siri ili Guglu, samo što će im u ovom slučaju odgovarati Miki Maus, Dori iz crtanog filma „Finding Nemo“ i mnogi drugi. Moći će da podese alarm, saznaju aktuelne vesti, vremensku prognozu, slušaju muziku ili igraju kviz znanja.

„Uvek tražimo nove načine da otvorimo vrata za još više priča, čineći ih bogatijim, impresivnijim i zauvek nezaboravnijim za goste i obožavaoce, bilo da su kod kuće ili posećuju Dizni parkove. Jedva čekamo da korisnici otkriju sve neverovatne i zabavne interakcije koje smo ugradili u ovo novo iskustvo“, rekao je Dan Soto, potpredsednik digitalne tehnologije u Dizniju.

Luxury Experience