Hasselblad proslavlja svoje nasleđe novim specijalnim izdanjem

Putovanje čuvenog proizvođača kamera, Hasselblad, otpočelo je davne 1941.godine, kada su predstavili svoju prvu kreaciju, HK-7…

Tokom proteklih osam decenija, švedski brend je nastavio da pomera granice tehnologije i postavlja nove standard. Kako bi proslavili svoju osamdesetu godišnjicu i svoju veličanstvenu istoriju, Hasselblad je predstavio specijalno izdanje 907X sistema kamere bez ogledala. Hasselblad 907X Anniversary Edition Kit uključuje telo kamere zajedno sa dodatkom za bezbedno držanje, optički focus, XCD 3.5/30 objektiv i CFV II 50C digitalnu poleđinu koja podržava skoro sve Hasselblad V System kamere od 1957.godine.

Dizajn 907X tela kamere inspirisan je ikoničnim SWC modelom koji je debitovao tokom pedesetih. Kamera sadrži anodizovane Lunar Grey detalje i objektive, verovatno kao omaž Hasselblad kameri koja je korišćena za prvo sletanje na Mesec. Objektiv sa uglom širine 30 mm takođe je graviran kao omaž Biogon 38 mm objektivu koji je korišćen u SWC. Kamera pored toga dolazi sa crnom kožnom futrolom.

Kada se radi o specifikacijama, ovo specijalno izdanje identično je standardnoj verziji koja sadrži 50MP CMOS senzor srednjeg formata, Hasselblad Natural Colour Solution i 16-bit Capture. Pored toga, ona sadrži rotirajući zadnji displej od 3.2 inča, USB-C punjenje, dualne UHS-II SD slotove i bežičnu konekciju. Komplet takođe dolazi u specijalnoj kutiji. Samo 800 primeraka 907X Anniversary Edition Kit kompleta će biti dostupno za kupovinu sa cenom od 15.100 dolara.