Harmonija stila i zvuka: B&O predstavlja Beosound A5!

Bang & Olufsen sa zadovoljstvom predstavlja novi prenosivi zvučnik, Beosound A5.

Osmišljen u saradnji sa dansko-italijanskim dizajnerskim dvojcem GamFratesi, Beosound A5 na poetski način povezuje severnjačku i južnjačku dizajnersku kulturu sa očaravajućim zvukom, besprekornim ručnim radom i dugovečnošću koji odlikuju Bang & Olufsen proizvode.

„Beosound A5 je naš novi premijum prenosivi zvučnik koji spaja karakterističan Bang & Olufsen pristup vanvremenom dizajnu i našu viziju zvuka budućnosti“, rekao je potpredsednik marketinga, Michael Henriksson. „Uzbuđeni smo što po prvi put sarađujemo sa studijom GamFratesi u stvaranju dva dizajna ukorenjena u skandinavskoj estetici od kojih svaki ima vlastiti upečatljivi potpis.“

Dostupan u dve palete, Beosound A5 u Natural Aluminum izdanju sa prednjom stranom izvezenom od papirnih vlakana i drškom od svetle hrastovine budi osećaj laganog skandinavskog leta na plaži, dok Black Anthracite Aluminum verzija uparena sa maskom i drškom od tamne hrastovine odiše estetikom šume zimi. Obe palete se prelepo uklapaju i u enterijer doma i u prirodno okruženje, pružajući najbolje od skandinavskog dizajna.

Ikona u novom obliku

Beosound A5 predstavlja tačku dodira dve filozofije. Drška od hrastovine omogućava lako prenošenje zvučnika iz sobe u sobu, bilo da ga postavljate na pod, policu ili sto. Sa druge strane, zahvaljujući IP65 otpornosti na vodu i prašinu, Beosound A5 može bez problema da se nosi i u prirodu, na izlete ili putovanja. Sa baterijom koja traje više od 12 sati i bežičnim punjačem integrisanim u gornji panel, Beosound A5 je naš najpraktičniji zvučnik i savršeno prenosivi audio saputnik. Upravljanje je moguće pomoću elegantnog interfejsa ili direktno preko Bang & Olufsen aplikacije.

„Naša inspiracija za Beosound A5 potekla je sa različitih strana, uključujući i čuvenu Beolit seriju, kao i prirodne materijale, boje i teksture skandinavske prirode“, rekli su GamFratesi. „Od tradicionalnih panamskih slamnatih šešira koji se nose na plažama do ručno rađenih kožnih danskih stolica iz šezdesetih godina, naš dizajn predstavlja mešavinu prirodnih materijala i eksperimentalnih načina obrade.“

Elegantna zakrivljenost i prirodni materijali Beosound A5 zvučnika čine omaž ivicama i dršci Beolit 607 zvučnika, lansiranog 1961. godine. Maska od tikovine zvučnika Beolit 800 i Beolit 1000, koje je originalno dizajnirao Jacob Jensen krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih, takođe je uticala na dizajn GamFratesi studija pri radu na Beosound A5 zvučniku.

Moćan, precizan, prenosiv

Kao naš najsnažniji prenosivi zvučnik, Beosound A5 pruža grandiozan osećaj gde god da se postavi. Četiri drajvera sa četiri digitalna pojačala donose 280 vati koji ispunjavaju i velike prostorije dinamičnim zvukom od 360 stepeni. Sačinjen od jednog vufera prečnika 5,25 inča, dva zvučnika srednjeg dometa prečnika 2 inča, i jednog visokotonskog zvučnika prečnika 0,75 inča, Beosound A5 predstavlja vrhunac kako dizajna tako i zvuka.

Dok estetsku inspiraciju crpi iz Beolit serije, tehnologijom se naslanja na hi-fi zvučnike Beolab 90 i 50. Beamforming tehonologija, inovacija prvi put primenjena u Beolab seriji, sada omogućava Beosound A5 zvučniku da kontroliše zvuk visokom preciznošću. Time se stvara očaravajuće iskustvo koje daleko premašuje sva očekivanja.

Stvoren da traje

Bang & Olufsen je čuven po svojim dugovečnim proizvodima, a Beosound A5 nije izuzetak. Pored vanvremenog izgleda, zvučnik ima i modularan dizajn koji omogućava eventualnu popravku i servisiranje radi dužeg veka trajanja, i ne mora se menjati novim zvučnikom. Bang & Olufsen takođe nastavlja sa proizvodnjom lako zamenljivih prednjih maski u novim materijalima i bojama kako bi Beosound A5 mogao da se prilagođava vašem stilu i karakteru.

Navedeni elementi dizajna time omogućavaju dug vek služenja jednom kupcu, ali izlaze u susret i potencijalnim višestrukim promenama vlasnika u budućnosti. A jednom kada Beosound A5 dođe do kraja svog veka nakon mnogo godina upotrebe, jednostavnost rasklapanja i visokokvalitetni materijali biće dobra osnova za reciklažu.

Zahvaljujući Bang & Olufsen Mozart softverskoj platformi, dugovečnost zvučnika Beosound A5 ne završava se samo na ručnoj obradi i modularnom dizajnu. Mozart pruža najaktuelnija ažuriranja koja se tiču audio kvaliteta, povezanosti i softverskog dizajna, na taj način spajajući nasleđe prošlosti, tehnologiju sadašnjosti i inovacije budućnosti za sve Bang & Olufsen proizvode. Beosound A5 ima i kapacitet i mogućnost razvoja uz nove tehnologije i otključava nove dimenzije audio doživljaja u godinama koje dolaze.

Besprekorna konekcija

Svestranost zvučnika Beosound A5 ne ogleda se samo u dizajnu, već i u softveru. Mozart platforma omogućava međusobno povezivanje dva Beosound A5 zvučnika u stereo sistemu ili povezivanje sa bilo kojim drugim Bang & Olufsen zvučnikom koji radi na Mozart platformi. Pored toga, Beosound A5 može da se integriše u Bang & Olufsen pametni kućni sistem, stvarajući očaravajuće iskustvo u više prostorija običnim pritiskom na dugme.

Okrenutost budućnosti karakteristična za Mozart platformu i uvođenje ultra-wideband tehnologije otključaće vremenom nove opcije, kao što je Proximity Pairing, čime se povezanost podiže na viši nivo. Proximity Pairing automatski povezuje dva Beosound A5 zvučnika kada su jedan pored drugog za impresivan stereo doživljaj.

Beosound A5 je kompatibilan sa Beolink Multiroom, Airplay 2, Chromecast, Spotify Connect, Bluetooth 5.2 i drugim sistemima, time pokazujući da njegov fizički dizajn nije jedino što može da se nosi svuda.

Svi Bang & Olufsen proizvodi, uključujući ove, dostupni su ljubiteljima vrhunske tehnologije u B&O prodavnici u ulici Cara Lazara 11 u Beogradu, kao i u okviru Gigatron ponude.

Za sve one koji žele da se bolje upoznaju sa brendom ili proizvodima, posetite zvaničnu Bang & Olufsen veb-stranicu ili pozovite +381 11 303 64 24.

Luxury Experience