Gramofon koji u potpunosti menja pravila igre

Ukoliko ste ljubitelji kvalitetne muzike i radije svoj novac trošite na originalne vinile nego na digitalne verzije, imamo pravu stvar za vas…

Britanski audio brend Naim predstavio je svoj prvi gramofon ikada, nazvavši ga Summer Solstice. Model specijalnog izdanja kreiran je u saradnji sa stručnjacima za gramophone, Clearaudio. Nemački brend pomogao je kompaniji Naim uz pomoć svog velikog iskustva, kako bi kreirali beskompormisni, ultra-premijum model. Pored gramofona specijalnog izdanja, Solstice kolekcija sadrži Aro Mk2 ručicu, Equinox MC kertridž, Solstice Series Phono Stage, Solstice Series napajanje i bespoke aksesoare.

Kao deo saradnje, kutija gramofona, njegova ručica i kertridž će biti proizvedeni unutar Clearaudio fabrike, dok će istovremeno Naim ručno izraditi pojačala i napajanje, u svojoj proizvodnoj ustanovi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Naim će takođe kreirati celokupni dizajn Solstice gramofona, a osmišljen je tako da minimalizuje neželjene efekte vibracija i umanjuje buku. Postolje gramofona napravljeno je od 47 slojeva drveta kako bi se kreirala struktura niske resonance, sa ostrvom koje održava balans između nosača ploče i ručice. Kertridž svoje mesto pronalazi u kućištu kreiranom od jednog komada aluminijuma, koji koristi plutajući magnetni ležaj, kako bi se umanjio površinski kontakt, i samim tim, mehanička buka.

Deo paketa novog gramofona specijalnog izdanja je i knjiga koja ilustruje istoriju kompanije i razvoj Solstice modela. Samo 500 ovakvih gramofona će biti proizvedeno, a jedan od njih može biti vaš, ako ste spremi da platite 20.000 dolara.

Povezane teme