Facebook lansira nove Ray-Ban pametne naočare

Snimite fotografije, slušajte muziku i snimajte video zapise - pametne naočare Ray-Ban x Facebook rade ovo i još mnogo toga.

Ko bi pomislio da je mogućnost da nosite naočare koje mogu da slikaju, snimaju video zapise, snimaju zvuk i reprodukuju zvukove i glas tokom telefonskog poziva bio gest svima nadohvat ruke? Ali Ray-Ban je daleko nadmašio našu maštu.

U stvari, od juče su na raspolaganju pametne naočare nastale u saradnji Ray-Bana, Facebooka i Essilor Lukottice koje vam, zahvaljujući visoko sofisticiranim tehnologijama, omogućavaju snimanje, deljenje, slušanje, obavljanje telefonskih poziva sve bez ugrožavanja estetike i udobnosti.

Modeli uključeni u ovaj projekat su kultna dela brenda (Ray-Ban Round) i uprkos kamerama, video kamerama, audio ulazima teže su samo 5 grama od klasičnog modela.

Možda se pitate da li se ovim naočarima na bilo koji način dovodi u pitanje privatnost, ali Ray-Ban kaže da je tačno suprotno, zato što pametne naočare omogućavaju da uvek imate na raspolaganju koristan sadržaj koji dokazuje istinitost događaja. Štaviše, deljenje sadržaja na društvenim mrežama nije automatsko: svako može da odluči šta i na kojim platformama će otkriti. Konačno, svetlo se pali svaki put kada snimate video, pa svi znaju da su u tom trenutku pametne naočare u akciji.

Evo u 5 tačaka kako funkcionišu:

Na prednjem delu imaju dvostruku kameru od 5 MP koja vam omogućava snimanje fotografija i video zapisa i aktivira se dodirom ili izgovaranjem: «Hej Facebook ...».

Slušalice umetnute u bočne trake pružaju mogućnost slušanja zvuka ili razgovora preko telefona.

Tri mikrofona reprodukuju zvuk i glas u visokom kvalitetu.

Preuzimanjem dodatne aplikacije Facebook View (za iOS i Android) i povezivanjem sa vašim telefonskim brojem i Facebook nalogom, možete da uredite i delite sav sadržaj koji ste stekli pomoću naočara.

Pomoću dugmeta možete ih isključiti i koristiti kao normalne naočare.