"DROPS" zvučnik i bežični punjač kao deo skulpturalne umetnosti

Bežični zvučnici su doživeli ekspanziju u poslednjih nekoliko godina, posebno sa masovnim korišćenjem slušalica pametnih telefona.

Zbog toga su proizvođači počeli da se igraju sa različitim dizajnom, od tradicionalnih kutija i cilindara do svih vrsta oblika. U mnogim slučajevima, poput pametnih kućnih zvučnika, ovi audio uređaji su poprimili više umetničkih oblika, funkcionišući i kao tehnička oprema i kao dekor u enterijeru.

Većina prenosivih zvučnika dolazi u pravougaonim ili cilindričnim oblicima. Na kraju krajeva, ovo je najlakše za proizvodnju i najpogodnije za postavljanje na bilo koju lokaciju. Međutim, otkako je njihova popularnost eksplodirala, dizajneri su počeli da prevazilaze norme i istražuju različite stilove i estetiku. Neki su inspirisani prirodom, dok drugi pokušavaju da odaju počast umetničkim pokretima prošlosti, sve ovo sa ciljem stvaranja proizvoda koji nije samo funkcionalan, već i prijatan za gledanje u svakom prostoru.

DROPS, kao što samo ime kaže, inspirisan je blagim talasima koji nastaju kada nešto malo padne na veće vodeno telo, predstavljeno koncentričnim krugovima u centru baze. Baš kao što se voda na kraju smiri i vrati u svoje mirno stanje, ostatak baze izvan talasa je ravan i gladak. Ovaj deo baze funkcioniše i kao bežični punjač, tako da možete lako da stavite telefon ili slušalice na njega dok puštate muziku.

Pravi zvučnik je zapravo tetraedar koji stoji naopako na svom vrhu, predstavljajući objekat koji „pada u vodu“. Kao i kod mnogih bežičnih zvučnika današnjice i ovaj je presvučen tkaninom koja prekriva sve površine. Jedini delovi koji ostaju nepokriveni su dugmad za kontrolu reprodukcije na vrhu i zakrivljeni vrh ispod koji služi kao kontaktna tačka za bežično punjenje baze. Ovo bi takođe bilo mesto gde se nalaze jaki magneti koji sprečavaju da se zvučnik prevrne.

Zvučnik se zapravo može ukloniti sa baze ako to još nije bilo očigledno. Ovo omogućava da se DROPS koristi bilo gde u bilo koje vreme, iako bi punjenje na otvorenom moglo biti teško kada se baterija isprazni. Petlja na vrhu je posebno dizajnirana da se lako zakači na vaš ranac ili kaiš.

Koncept DROPS zvučnika i bežičnog punjača nije baš zapanjujući ili nešto što će promeniti igru u smislu inovacija, ali njegov prepoznatljiv dizajn će ga definitivno učiniti privlačnim komadom u svakoj prostoriji. Sam njegov dizajn i referenca na vodu proizvode skoro umirujući efekat, što ga čini odličnim kada slušate neke umirujuće i opuštajuće melodije.

Luxury Experience