Dizajniran da traje večno: Bang & Olufsen Beosound Level

Poznata je činjenica da tehnološka evolucija dobija sve brži ritam, te da smo došli do tačke u kojoj naši omiljeni aparati praktično postaju zastareli kako ih iznesemo iz prodavnice i donesemo kući…

Brojni potencijalni kupci upravo zbog toga neretko odustaju od kupovine kvalitetnih stvari, koje koštaju više nego one masovno proizvedene. Danski brend, Bang & Olufsen, odlučio je da stane na put tom problemu, kreirajući modularni dizajn za svoje visoko-kvalitetne audio proizvode, zbog kojih su oni “u trendu” daleko duže. Prvi Bang & Olufsen proizvod koji je dobio ovaj modularni dizajn jeste prenosivi bežični zvučnik nazvan Beosound Level. Zvučnik dolazi sa predivnim retro dizajnom i karakterističnim, minimalisitčkim pristupom brenda. Ipak, njegova glavna osobina jeste njegova unikatna modularnost.

Level prenosivi zvučnik dizajniran je tako da se njegove specifične komponente mogu zameniti drugim, te da se vrlo lako može osvežiti kako vreme prolazi. Najvažniji deo modularnog dizajna jeste njegov streaming modul, koji u sebi skriva čip za obradu digitalnog signala (DSP), tehnologiju bežičnog povezivanja i antenu. Ovo je prvi proizvod iz Bang & Olufsen linije koji koristi ovu tehnologiju, ali, kako danska kompanija tvrdi, modul će biti standardizovan i inkorporiran u budućim linijama kućnih zvučnika. Hardver koji pokreće ovaj zvučnik ima dovoljno moći da podnese osveženja u bliskoj budućnosti, ali ipak, onda kada dostigne svoj limit, kupci ga mogu poslati slavnom brendu i dobiti novi. Čak je i baterija koja ide uz ovaj model jednostavno zamenjiva.

Kada se radi o audio komponentama, zvučnik ima pet drajvera – dva četvoroinčna vufera, jedan dvoinčni drajver punog opsega i dva visokotonca od 0.8 inča. Bežični zvučnik ima opciju povezivanja putem Bluetooth i WiFi konekcije, uz podršku za Airplay 2, Google cast i Spotify Connect. Takođe, moramo naglasiti da se on može koristiti horizontalno ili vertikalno, a može takođe biti fiksiran na zid. Pored toga, on je dobio i akcelerometar koji mu daje mogućnost prilagođavanja zvuka u zavisnosti od orijentacije.

Beosound Level takođe ima IP54 rejting za otpornost na vodu i nečistoće. Zvučnik je kreiran sa ramom koji je napravljen od biserno-peskiranog aluminijuma, a dostupan je u dve različite verzije – zlatno obojeni ram sa navlakom od prirodne hrastovine ili brušeni metalni ram sa navlakom od pletenih metarijala, koje koštaju 1.799 odnosno 1.499 dolara. Zidni nosač košta dodatnih 149 dolara, a za kupovinu će biti dostupan od 29.aprila, dok će se ovoj liniji priključiti i više boja.

Luxury Experience