Dell Ultrasharp 32'' 6K: Prvi monitor na svetu sa 6K rezolucijom i IPS Black tehnologijom

Pojačavajući svoju osnovnu liniju monitora, Dell je upravo predstavio neke nove Ultrasharp modele na međunarodnom sajmu tehnologije CES 2023 u Las Vegasu.

Među raznovrsnim opcijama, brend je predstavio 32-inčni 6K model, koji proglašava kao prvi 6K ekran na svetu koji koristi IPS Black tehnologiju, nudeći veći kontrast od konvencionalnih IPS panela.

Pored većeg kontrasta, dodatak IPS Black takođe daje dublju crnu boju, što rezultira impresivnim vizuelnim iskustvom ispunjenim poboljšanim bojama iz bilo kog ugla.

Da to bolje objasnimo, rezolucija 6K ima 150% više piksela od prosečnog 4K ekrana, promovišući poboljšanu grafiku i detalje od vrha do dna. Potpuno podesivi ekran dolazi da ergonomski nadogradi vašu kućnu kancelariju jer ga možete naginjati i rotirati po svom ukusu, omogućavajući vam da pronađete savršen ugao gledanja.

Pored toga, Dell je integrisao dva mikrofona sa poništavanjem buke, dva zvučnika od 14W i pametnu HDR 4K CMOS kameru sa dvostrukim pojačanjem, što ga čini idealnim za video konferencije bez obzira na uslove osvetljenja u vašoj prostoriji. Konačno, ugrađeni sistem za upravljanje kablovima čini povezivanje hard diskova i punjača lakim.

I dok se kaže da je ovo prvi 6K model na svetu koji koristi IPS Black, Dell je takođe predstavio UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor, svoj prvi zakrivljeni model koji ima istu tehnologiju obogaćivanja boja.

Ovaj model i nedavno najavljeni UltraSharp 43 4K USB-C Hub monitor mogu se povezati sa dva ili četiri različita računara, respektivno. Takođe imaju mogućnost prikazivanja sadržaja koristeći režime slika u slici.

Za sada, Dell nije objavio nikakve konkretne informacije o cenama za novi 32″ 6K, ali neki drugi modeli najavljeni na CES 2023 biće dostupni od 31. januara, počevši od 1.260 dolara.

Luxury Experience