Continental i Swarovski Mobility predstavili prvi automobilski kristalni displej na svetu

Na sajmu potrošačke elektronike  2024. u Las Vegasu, Continental, kompanija vrhunske tehnologije, otkrila je svoj revolucionarni Crystal Center Display.

Ovaj vrhunski automobilski displej redefiniše luksuz i neprimetno integriše minimalistički dizajn u unutrašnjost automobila, postavljajući novi standard za sofisticiranost i inovacije.

Continental Cristal Center Display je čudo od 10 inča koje se može pohvaliti poluprovidnim izgledom bez okvira, smeštenim u elegantnom kristalnom kućištu. Ovaj dizajn, prvi u svetu, rezultat je saradnje sa Swarovski Mobility i doneo je Continentalu prestižnu nagradu CES Innovation Award za izvanredan dizajn proizvoda.

Kristalno kućište ima jedinstvenu trodimenzionalnu formu sa fasetnim rezom koji je razvio Swarovski Mobility. Ovaj karakterističan dizajn ne samo da izaziva pažnju, već i automobilskim dizajnerima pruža uzbudljive mogućnosti da istraže minimalističku estetiku u unutrašnjosti luksuznih automobila.

U srcu ovog inovativnog ekrana je najnovija microLED tehnologija, koja omogućava neviđenu osvetljenost i kontrast. MicroLED panel unutar kristalnog tela, stvara iluziju da prikazani sadržaj lebdi.

Inženjeri brenda Continental suočili su se sa izazovom projektovanja ekrana u zatamnjenu kristalnu ploču, spajajući elemente u kohezivnu celinu. Upotreba napredne microLED tehnologije postiže ovo neprimetno, sa samosvetlećim pikselima koji pružaju superiornu osvetljenost i kontrast u poređenju sa drugim tehnologijama.

Cristal Center Display služi kao ključni kontrolni element, pretvarajući interakciju između ljudi i vozila u emocionalno iskustvo brenda. Polutransparentni i plutajući displej oživljava virtuelne sisteme asistencije u automobilu na način bez presedana, brišući granice između tehnologije i intuitivne interakcije.

Saradnja Continental sa Swarovski Mobility omogućila je fuziju resursa i stručnosti, što je dovelo do proizvoda koji otvara nove terene i u dizajnu i u tehnologiji. Volumetrijski kristalni panel, sa karakterističnim fasetiranjem, bio je poseban fokus, pokazujući delikatno, ali izdržljivo kućište koje ispunjava izazove upotrebe u vozilu.

Cristal Center Display je privukao pažnju na CES 2024, zasluživši priznanje kao dobitnik CES Innovation Award u kategoriji „tehnologija vozila i napredna mobilnost“. Žiri je pohvalio inovativni i minimalistički dizajn displeja, zajedno sa njegovim naprednim tehničkim karakteristikama.

Continental će od 9. do 12. januara predstaviti svoje najnovije tehnologije na privatnoj izložbi u Central Plazi, koja se nalazi preko puta Kongresnog centra u Las Vegasu.

Luxury Experience