Canon predstavlja svoj novi AR uređaj

Canon je predstavio svoj najnoviji AR set, nazvan MREAL S1, koji će biti zvanično lansiran krajem ovog meseca…

Sa cenom od 4 miliona jena, odnosno 38.500 dolara, MREAL S1 je najskuplji AR set koji smo imali priliku da vidimo. Primera radi, početna cena Microsoft HoloLens 2 modela kreće od 3.500 dolara. Canonov najnoviji dizajn deo je dugačke linije MREAL AR uređaja, čija je priča započela originalnim MREAL modelom, koji je debitovao 2013.godine. Ovaj set se može koristiti za spajanje fizičkog sveta sa virtuelnim elementima u realnom vremenu, što ga čini drugačijim u odnosu na VR setove. Uobičajeni AR setovi imaju ograničenja u tome kakvu interakciju njihovi nosioci imaju sa virtuelnim elementima, spojenim sa realnim svetom.

Canon je predstavio video koji prikazuje hardver koji pokreće ovaj uređaj i neke od njegovih upotreba. Kako bi kreirali okruženje mešane realnosti, MREAL S1 koristi dva seta stereoskopskih kamera. Prvi je posvećen prolaznim slikama, koje renderuju virtuelne predmete u fizičkom okruženju. Kao kontrast tome, druga se koristi za realizaciju dubine. Takođe, moramo naglasiti da je ovaj set u potpunosti prilagodiv. Korisnici ga mogu koristiti kao headset ili u ruci, poput pametnog telefona.

Promotivni video demonstrira interakciju koju MREAL S1 set može imati sa konceptnim automobilom u razvojnom procesu. Inače, S1 se takođe smatra najmanjim, najtanjim i najlakšim Canon uređajem kombinovane realnosti.