C Seed predstavlja preklopni TV od 200.000 dolara

Više slika

Više slika

Transformišite svoj životni prostor u ultimativni kućni zabavni centar...

Ako ste investitor, novinar specijalizovan za tehnologiju ili, na primer, PR profesionalac povezan s tehnološkom kompanijom, CES je nesumnjivo najprometniji period godine. U bilo kojoj od pomenutih uloga, trebalo bi da pažljivo pratite nove tehnologije i startape spremne da uzdrmaju svet tehnologije. Ovogodišnji događaj nije bio drugačiji i video je mnoštvo novih izuma i tehnologija koje su krasile prostore Las Vegas Convention Centera.

Iako je ceo događaj bio usredsređen na AI-integrisane gedžete, to nije sprečilo televizore da privuku pažnju. Jedan televizor koji smo propustili tokom tog meteža bio je N1 preklopni televizor od 137 inča za enterijer. Dok su LG OLED T i TCL QD-Mini LED TV bili u centru pažnje, druge kompanije su takođe predstavile zaista inovativne televizore, a među njima je bila i C Seed.

Nije da nikada nismo čuli za C Seed N1 ili nismo znali koliko je sjajan, ali je prvi put da je ova austrijska kompanija donela najsavremeniju tehnologiju na najveći tehnološki sajam od svih. C Seed je najavio novi N1 TV u konceptnom videu još 2022. godine, a sada su premijerno predstavili svoju ikoničnu kreaciju.

Kao što smo već izvestili, N1 je 4K TV za unutrašnje prostorije koji koristi C Seed tehnologiju prilagodljive kalibracije proreza, koja čini da granice između ekranskih panela nestanu kako bi stvorile besprekorne slike na velikom ekranu. Funkcionišući kao umetnički/komad nameštaja koji dodaje estetiku vašem prostoru, televizor N1 bi zavarao mnoge, koji ga ne bi prepoznali kao potpuni televizor dok se ne otvori.

Prema tvrdnjama kompanije, transformišući 4K televizor za unutrašnje prostorije otvara se u roku od 60 sekundi i dostiže visinu od 2.3 metra. U narednih 25 sekundi, pet tihih panela otkrivaju 137-inčni MicroLED ekran. Međutim, CNET ga opisuje kao kompaktnu pravougaonu formu kad je sklopljen i navodi da mu je potrebno otprilike 2 i po minuta da se sklopi nazad.

Kada je otvoren, 137-inčni televizor se besprekorno uklapa ispred prozora ili zidova, stvarajući prostor za zabavu višestruke namene. Sa ugrađenim audio sistemom i potpunim sistemom kontrole, garantuje visok kvalitet slike, automatsko prilagođavanje svetlosti oko preklopa. Osim toga, ima mogućnost rotacije od 180 stepeni, što ga čini prilagodljivim različitim situacijama gledanja.

Kada se ne koristi, diskretno se sklapa nazad u svoju osnovu, podsećajući na mini klupu, na kojoj verovatno nećete želeti da sedite. Televizor dolazi u bojama C SEED Silver i C SEED Champagne i košta ogromnih 200.000 dolara. Kompanija takođe nudi verziju od 165 inča (300.000 dolara) ili od 103 inča (110.000 dolara).

Luxury Experience