C-SEED predstavlja masivni novi sklopivi TV

Više slika

Više slika

Bilo je to prošle godine kada je austrijski ultra-high-end TV brend C Seed predstavio prvi na svetu sklopivi MicroLED TV od 165 inča koji se u potpunosti skriva pod zemljom kada se ne koristi.

Međutim, cena sklopivog televizora C Seed od 400.000 dolara učinila ga je skupljim od osnovnog Rolls-Royce Ghost automobila. C Seed je bio svestan da bi visoke cene njegovog vodećeg MicroLED TV-a mogle biti problem i vratio se redizajniranju. Sada je austrijska kompanija objavila novu, pristupačniju verziju svog sklopivog televizora čija je početna cena 190.000 dolara.

Upoznajte podjednako impresivan C Seed N1 TV koji je zadržao prepoznatljivi sklopivi dizajn kompanije i dostupan je u tri velike dimenzije. Najmanji je dijagonale 103 inča, dok se N1 TV može kupiti i u veličinama od 137 i 165 inča. Ako se pitate kako je C Seed uspeo da smanji cenu svog sklopivog televizora za više od polovine, moramo otkriti da model N1 gubi na jednoj ključnoj osobini u poređenju sa prošlogodišnjim M1 televizorom koji je dizajniran da potpuno nestane u udubljenoj šupljini na podu. S druge strane, N1 MicroLED se preklapa kako bi poprimio oblik jednodelne skulpturalne, minimalističkog umetničkog dela koje „odražava savremeni arhitektonski senzibilitet“.

N1 je napravljen od vazduhoplovnog aluminijuma i izgleda prelepo u svom presavijenom i rasklopljenom obliku. Zahvaljujući samostalnom dizajnu, TV se može postaviti bilo gde u prostoriji.

Kada se podigne sa potpuno rasklopljenim ekranom, N1 se može rotirati do 180 stepeni da bi ponudio savršen ugao gledanja. Što se specifikacija tiče, N1 TV ima 4K MicroLED tehnologiju zajedno sa podrškom za HDR10+, ugrađeni 9,2-kanalni A/V prijemnik i par zvučnika od 100 vati. Većina MicroLED televizora je napravljena od više panela, što ima lošu stranu vidljivih šavova između panela. C Seed tvrdi da je rešio problem sa nečim što kompanija naziva Adaptive Gap Calibration. Zahvaljujući tome, šavovi između panela su gotovo nevidljivi golim okom. Jedina zamerka je što N1 nije pametni TV i moraćete da priključite eksterni hardver da biste koristili usluge striminga.

Luxury Experience