Bunaco nam predstavlja Nendo bežični i transparentni zvučnik

Japanski dizajnerski studio Nendo, zajedno sa brendom Bunaco, predstavio je bežični transparentni zvučnik koji koristi spiralnu traku namotanog bukovog drveta kako bi funkcionisao.

Rep tanke trake okreće se oko malog zvučnika koji se onda zatvara unutar akrilnog cilindra da istakne dizajn. "Čista osnova omogućava da vidite nedovršenu ivicu koja se uvrće odozdo, omogućavajući korisnicima intuitivno razumevanje strukture zvučnika, kao i izrade koja je uložena u njegovu proizvodnju", saopštili su iz kompanije Nendo.

Japanska kompanija Bunaco osnovana je sredinom pedesetih godina prošlog veka i poznata je po svojim klasičnim ručno rađenim lampama, činijama i aksesoarima zahvaljujući obilju bukve koje raste u prefekturi Aomori u Japanu.

Bukovo drvo se koristi za eksploataciju kvalitetnih apsorpcija zvuka kako bi proizvelo "jedinstveno jasan i nežan ton".

Rezultat je sveobuhvatni zvučnik sa vertikalnom stojećom dijafragmom. Minimalistički dizajn i tradicionalna tehnika koja se koristi za kreiranje ovog proizvoda je proces kojem Nendo obično stremi.

Krajnji rezultat je organsko vizuelno iskustvo koje skoro zrači život pomoću ručno izrađenih spirala bukovog drveta, pružajući vizuelni prikaz koji je svakako lep koliko i muzika koju on emituje.

N.V.T.

Izvor