Budućnost je definitivno tu - baš kao i CyberDog 2

Više slika

Više slika

Boston Dynamics je pionir u razvoju četvoronožnih robota inspirisanih psima od 2005. godine, pokrenuvši trend robotskih ljubimaca koji se nije zaustavio od tada.

Iako se ovi robotski drugari nisu našli u našim domovima kao kućni ljubimci, to nije sprečilo proizvođače da ulože milijarde u razvoj sve inteligentnijih i sposobnijih robota-pasa.

Najnovija kreacija kompanije Xiaomi, CyberDog 2, nije samo korak napred; to je ogroman skok u budućnost. I dok se može pratiti njegovo nasleđe od prethodnika i Boston Dynamics robota Spot, CyberDog 2 hrabro oblikuje svoj jedinstveni identitet. Dizajn CyberDog 2 je napravio značajan korak napred od prvog ponuđenog proizvoda kompanije Xiaomi i sada, osim svog robotskog krutog izgleda, reflektuje uglađenu i samopouzdanu prisutnost dobermana. Sa nepogrešivim "ušima" koje mu daju dašak razigranosti, ovaj robo-pas izgleda stvarnije i manje... mašinski.

Iznenađujuće kompaktan, CyberDog 2 je visok 36.7 cm i težak je svega 8.9 kg. Ali nemojte se zavaravati njegovom veličinom; ovaj četvoronožac je veoma okretan. Koristeći Xiaomi najsavremenije mikro-aktuatore, on pokazuje niz složenih pokreta - od balansiranja na jednoj nozi do izvođenja dinamičnih preokreta sa elegancijom koju ne biste očekivali od robota.

Iza njegove fizičke sposobnosti krije se pravo čudo: njegova inteligencija. CyberDog 2 pokreće NX procesor koji se nalazi ispod njegove metalnog “krzna”, podržan sa dva ko-procesora i 8 GB RAM i 16 GB skadišne memorije. Skup od 19 senzora mu daje sveobuhvatno osećanje okoline, omogućavajući mu da vidi, dodirne i čuje. Ali ono što ga zaista izdvaja je Xiaomi AI glasovni algoritam, koji mu pruža dodatni nivo interakcije obećavajući bližu vezu između čoveka i mašine.

Sa vekom trajanja baterije koji se hvali sa 90 minuta neprekidne aktivnosti i brzim USB-C punjenjem, jasno je da je Xiaomi dizajnirao CyberDog 2 za dugotrajne angažmane. Njegov ugrađeni AI ne samo da olakšava donošenje odluka, već simulira obrasce ponašanja koji podsećaju na naše voljene četvoronožne prijatelje.

A za one koji više vole da preuzmu uzde, CyberDog 2 nudi bezbednu kontrolu putem Bluetooth 5.0 i Wi-Fi, upravljivu putem posebnog daljinskog upravljača ili pametnog telefona.

Luxury Experience