Britanska automobilska istorija oblikovala KEF LS60 Wireless Lotus Edition zvučnike

Proizvođač audio opreme KEF i automobilski brend Lotus, poznati po britanskoj izdržljivosti u svojim oblastima, prave zanimljivo, ako ne i prirodno, partnerstvo…

KEF je već pozajmio ekspertizu svog inženjerskog tima proizvođaču automobila visokih performansi, sa istim stručnjacima za zvuk koji su odgovorni za premijum zvučnike brenda sa njihovim Uni-Q drajverom, Shadow Flare, Uni-Core i 3D surround zvukom koji opremaju vozila sistemima sposobnim za potpuno zvučno iskustvo. Ali sada, sa KEF LS60 Wireless Lotus Edition zvučnicima, ne morate smatrati partnerstvo jednosmernom ulicom.

Prvi deo kolekcije KEF x Lotus proizvoda za kuću, samostojeći LS60 Wireless Lotus Edition donosi iste tehničke karakteristike kao i prvi LS60 lansiran 2022. godine. Jedine promene su vizuelne, a ne specifično zvučne, s razlikama koje se ograničavaju na zlatno obojeni Lotus logo i naravno, nijansu najčešće povezanu sa britanskom automobilskom kulturom: British Racing Green. Izvan ovih detalja, sistem ostaje privlačan primer rada KEF saradnika i industrijskog dizajnera Majkla Janga, istog dizajnera odgovornog za znatno manje KEF LSX bežične zvučnike koji mogu stati na policu za knjige.

Vredno je napomenuti da iako je Lotus istorijski britanskog porekla, brend je sada većinski u vlasništvu kineske multinacionalne kompanije Geely, iste grupe koja je odgovorna za vođenje puta za Volvo Cars, Polestar, Lynk & Co, Proton i njihova sopstvena vozila pod svojim brendom kao što su Geely Auto, Geometry, Maple i Zeekr. S druge strane, KEF ostaje čvrsto britanska stvar, sa razvojem proizvoda, istraživanjem i proizvodnjom potpisanih proizvoda i dalje smeštenim u originalnom sedištu u Mejdstonu u Engleskoj.

Kao i većina specijalnih izdanja, ovi smaragdni zvučnici dolaze uz premiju. Iako će vam svi sigurno zavideti kada vide ovaj audio sistem u vašem prostoru za slušanje, moraćete se odvojiti od određene sume novca, tačnije 7.999,99 dolara. Za hiljadu dolara manje, možete se odlučiti za standardnu plavu, titanijumsku ili belu opciju.

Luxury Experience