Brajan Ino lansira gramofone sa psihodeličnim LED osvetljenjem

Muzičar i kompozitor, jedan od osnivača ambijentalnog stila, Brajan Ino, razvio je ograničenu seriju gramofona za ploče sa psihodeličnim LED pozadinskim osvetljenjem.

Brajana ne treba posebno predstavljati. Jedan od „gurua” moderne elektronske muzike, začetnik ambijentalnog stila, kompozitor, karijeru je započeo još sedamdesetih godina prošlog veka i nastavlja da izdaje albume. Pored eksperimentisanja sa zvukom, bavi se vizuelnim stvaralaštvom, crpeći inspiraciju iz dela Mondrijana, suprematizma i ruske avangarde s početka 20. veka.

Nedavno je sarađivao sa londonskom umetničkom galerijom Paul Stolper Gallery na dizajnu i izdanju gramofona ograničenog izdanja sa ugrađenim višebojnim LED osvetljenjem.

Pozadinsko osvetljenje je ugrađeno i u osnovu gramofona i u sam gramofon, stvarajući jedinstvene kombinacije svetlih boja tokom reprodukcije muzike. „Svetlost iz njega je opipljiva, kao u oblaku pare“, opisuje svoje prve utiske o uređaju Brajan Ino. „Vekovima smo sedeli i gledali u njega, opčinjeni ovim potpuno novim iskustvom opažanja svetlosti kao nečeg fizičkog.”

Gramofon je lansiran u ograničenom izdanju od 50 komada, svaki komad je lično potpisan od strane muzičara, a na poleđini je ugraviran broj. Možete ih kupiti na sajtu galerije.