Bluetooth projektor pokušava da donese Metaverzum u vašu sobu

Iako se čini da je pompa oko popularne reči malo splasnula, teško je poreći da će Metaverzum ili nešto slično tome na kraju postati naša stvarnost.

Spajanje fizičkog i digitalnog je nešto što će se na kraju dogoditi, u očekivanju razvoja hardvera i načina razmišljanja ljudi. Većina retorike oko metaverzuma uključuje postavljanje sebe u digitalno carstvo kroz avatare. Međutim, može uključivati i postavljanje digitalnih sredstava u naše fizičke prostore, a to bi moglo postati moguće sa hologramima budućnosti. Do tada, ovaj stilski sistem kućnog projektora mogao bi premostiti jaz, prenoseći neke delove Metaverzuma u ​​vašu dnevnu ili spavaću sobu.

Kućni projektori su ovih dana postali moderni, posebno za ljude kojima je potreban prostor ili jednostavno žele da imaju fleksibilnost. Naravno, ovi projektori daju prioritet prikazivanju video zapisa, a ponekad i fotografija na pravougaonom prostoru koji ponovo stvara TV ekran. Njihov primarni cilj je, na kraju krajeva, zabava, tako da su njihovi dizajni i hardver usmereni na tu svrhu.

Koncept projektora Light House takođe može biti sposoban za to, ali njegov razlog postojanja je da postavi raspoloženje u prostoriji sa različitim vizuelnim prikazima i, ako je potrebno, različitim svetovima. Umesto tipičnog projektora kutijastog tipa, Light House je napravljen od jednog ili dva cilindrična projektora koji vise sa stalka. Ima tipično sočivo projektora u sredini, okruženo nizom od šest LED svetala. Zajedno, ovi komadi mogu da projektuju ne samo slike, već i različite boje koje odgovaraju određenoj temi ili raspoloženju.

Iako Light House verovatno može da funkcioniše kao običan projektor za gledanje video zapisa, on zaista ima moć da transformiše sobu u živahan zabavan ili umirujući prostor. Ambijentalna svetla mogu da podese raspoloženje, preplavljajući prostor živim bojama ili umirujućim nijansama po želji. Može čak da stvori prirodno svetlo, dajući vam odgovarajući poziv za buđenje dok oponaša izlazak sunca.

Metaverzum dolazi u igru kada počnete da projektujete virtuelne objekte na zidove, plafone i podove. Umesto da vaš avatar ide na plažu ili u svemir, možete da prenesete te scene pravo u svoju spavaću sobu. Naravno, takođe možete da projektujete ekrane i druge delove korisničkog interfejsa koji prikazuju informacije, iako nećete moći da komunicirate direktno sa njima osim preko pametnog telefona ili računara.

Iako to nije najefikasnija upotreba projektora - Light House daje zanimljiv predlog o tome kako možemo da izgradimo most između stvarnog i virtuelnog bez potrebe da nosimo slušalice ili koristimo ekrane osetljive na dodir. Još uvek smo daleko od stvaranja ubedljivih holograma, tako da ćemo do tada morati da se zadovoljimo sa ovakvim projektorima.

Luxury Experience