Bang & Olufsen zvučnici za moderno novo doba

Bang & Olufsen je upravo predstavio svoj vrhunski novitet namenjen zabavi u našim domovima - u pitanju je par izvanrednih bežičnih zvučnika koji su okarakterisani ikoničnim dizajnerskim jezikom danskog brenda, kao i naprednom tehnologijom koja ih čini najnaprednijim povezanim zvučnicima, koji su ikada nastali u manufakturi čuvene kompanije.

Beolab 28, visoki, vitki, cilindrični zvučnici dizajnirani su tako da svoje mesto mogu pronaći bilo gde u okviru jednog doma. Kako kažu iz kompanije, stubasti dizajn Beolab 28 je svojevrsni omaž Beolab PentA, Beolab 6000 i Beolab 8000 modelima. Konični oblik baze zvučnika u sebi skriva vufer i može se koristiti kao podna ili zidno montirana opcija.

Na vrhu zvučnika nalazi se korisnički interfejs osetljiv na dodir, koji se aktivira čim mu neko priđe zahvaljujući ugrađenim senzorima blizine. Pored opcija play/pause, preskakanja pesama i prilagođavanja jačine, interfejst sadrži i četiri preset dugmeta, koja nude one-touch pristup Spotify plejlistama ili navigaciju kroz omiljene radio stanice slušaoca.

Svaki zvučnik dobija tri drajvera od tri inča, koja su vertikalno postavljena zajedno sa jednim visokotoncem od 1 inča. Sabvufer u bazi zasniva se na 6.5'' drajveru koji je pravljen po meri, a koristi B&O Active Room Compensation, kojim adaptira odziv basa odgovarajući na akustiku svake prostorije. Beolab 28 takođe dobija nešto što se zove Beam Width Control, što zvučnicima pomaže prilikom adaptacije zvuka za najbolje iskustvo slušanja u svakoj situaciji, a može vam ponuditi dva režima rada - u prvom, "uzanom" modu, zvuk daleko bolje "odskače" od zidova, stvarajući ultimativni akustički kutak; u drugom, "širokom" modu, sistem širi zvuk u više smerova i savršen je za one koji će se, dok slušaju svoju omiljenu muziku, kretati kroz prostor.

Beolab 28 dobija i mehaničke zastore, koji se otvaraju kada se zvučnik aktivira i prilagođavaju svoju poziciju kada se menja režim rada. Bang & Olufsen takođe kaže da je novi par zvučnika opremljen zamenjivim modulom povezivanja, dok zvučnici imaju dovoljno snage i tehnologije zbog kojih će moći da budu unapređivani i u godinama koje dolaze, bez potrebe za zamenama.

Beolab 28 je dostupan u Natural Silver, Black Anthracite ili Bronze Tone aluminijumskim finišima, dok kompanija nudi i različite opcije za obloge od tkanine i drvene delove. Par zvučnika je dostupan za kupovinu po ceni od 14.750 dolara kada se odabere opcija sa tkaninom, odnosno 16.500 dolara, kada se odabere opcija sa drvenim detaljima.

Luxury Experience