Bang & Olufsen predstavlja CD plejer od 55.000 dolara

Više slika

Više slika

Baš kao što je bio slučaj sa pločama, i CD-ovi su se vratili na scenu, a Bang & Olufsen je oživeo svoj zadivljujući CD plejer Beosystem 9000 iz 1990-ih i pretvorio ga u ograničeno izdanje muzičkog plejera vrednog 55,000 dolara…

Bang & Olufsen je oživeo još jedan od svojih izvanrednih proizvoda iz prošlosti kao deo serije "Recreated Classics", koja ikone iz prošlosti ažurira za moderno doba. Nakon što je pre četiri godine osvežio ikonični gramofon 4000c, program je sada podario novi život prelepom i veoma poželjnom CD plejeru Beosound 9000 iz 1990-ih. Slavni brend predstavio je Beosystem 9000c Music System, savremeni zvučni sistem koji uključuje potpuno restaurirani CD plejer Beosound 9000 u pratnji para zvučnika Beolab 28. Ako niste upoznati sa CD plejerom Beosound 9000, to je ikoničan komad audio opreme koji je danski proizvođač kreirao u pre-streaming eri, a koji je omogućavao da se šest diskova slaže iza staklenog panela, pružajući mogućnost uživanja u satima muzike. Zapanjujući dizajn CD plejera osmislio je pokojni britanski industrijski dizajner Dejvid Luis, koji je takođe bio odgovoran za mnoge druge dizajne B&O iz tog doba.

Projekat je počeo pronalaženjem 200 primeraka originalnih jedinica Beosound 9000, koje su zatim vraćene u Bang & Olufsen objekat u Strueru, u Danskoj. To je isto mesto gde su originalni CD plejeri Beosound 9000 proizvedeni 1996. godine. Temeljan proces restauracije uključivao je rastavljanje svake jedinice od strane servisnih tehničara kompanije kako bi se očistile, popravile i zamenile sve neispravne komponente. „Sa našom serijom 'Recreated Classics' želimo da pokažemo kako jedinstvene sposobnosti Bang & Olufsen brenda u oblasti zvuka, dizajna i zanatstva stvaraju dugovečne, cirkularne proizvode. Želimo da pokažemo da proizvod koji dobija drugi život može biti jednako privlačan kao i nov proizvod i da visokokvalitetni artikal poput Beosound 9000 ne mora imati krajnji datum,” rekao je Mads Kogsgard Hansen, šef za cirkularnost proizvoda i planiranje portfolija u Bang & Olufsen.

Da bi se uskladili sa zvučnicima Beolab 28, tim za restauraciju Bang & Olufsen je preokrenuo duboko crne i prirodne aluminijumske završne obrade originalnog proizvoda. Upareni su sa novim aluminijumskim lamelama na cilindričnom obliku skulpturalnih zvučnika Beolab 28. Pored menjača sa šest CD-ova, Beosystem 9000c takođe ima AM/FM tjuner. Osim toga, Beolab 28s, daljinski upravljač Beoremote One i B&O aplikacija za pametne telefone omogućavaju da Beosystem 9000c funkcioniše kao potpuno moderan muzički sistem sa muzičkim streaming servisima i bežičnim reprodukcijom kroz zvučnike preko Airplay 2, Chromecast ili Bluetooth 5.0. Ograničen na samo 200 jedinica za prodaju globalno, Beosystem 9000c dobio je cenu od 55,000 dolara, što je svakako astronomska cifra. Ali CD plejeri se vraćaju na velika vrata. Prvobitno uveden u SAD 1983. godine, kompaktni disk je utro put digitalnoj muzici. Tokom poslednje četiri decenije, ljubitelji muzike su u SAD kupili 14.9 milijardi CD-ova, prema Recording Industry Association of America. Iako je kompaktni disk počeo da izlazi iz mode pre više od decenije, njegova prodaja je u poslednjih nekoliko godina stalno rasla.

Luxury Experience