Bang & Olufsen oduševljava svojim novim soundbarom

Slavni brend, Bang & Olufsen, 2025.godine proslaviće jedan vek svog neverovatnog postojanja…

Danska kompanija je pre svega poznata po svojim sofisticiranim audio proizvodima i sistemima kućne zabave, a njihov najnoviji Beosound Theatre govori zaista mnogo o jedinstvenoj istoriji brenda. Ipak, pre nego što proslave svoju stogodišnjicu, Bang & Olufsen je predstavio svoj novi premium soundbar, koji promoviše kao proizvod koji “je godine proveo u proizvodnji i napravljen je za godine koje tek dolaze”.

Skoro prikazan na IFA 2022 sajmu koji se održava u Berlinu, Beosound Theatre nudi surround sound i prefinjeni dizajn, po kom je ovaj brend već svetski poznat. Ipak, o dizajnu ćemo govoriti nešto kasnije, jer njegove tehničke mogućnosti zaslužuju svoju dozu hvalospeva.

Napravljen za vaš pametni televizor, ovaj Dolby Atmos soundbar ispunjen je sa 12 zvučnih drajvera usmerenih u različitim pravcima i dva vufera od 6.5 inča koja su napravljena po meri, koji su zaduženi za omnidirekcionalni zvuk. Bang & Olufsen tvrdi da su ovi vuferi najveći koji su ikada predstavljeni u jednom soundbaru do sada. Pored toga, kompanija tvrdi da će Beosound Theatre imati 800 watt snage pojačala, pružajući zvučni nivo do 112 dB.

Sada, kada smo obradili sve njihove tehničke rekorde i dostignuća, vreme je da se okrenemo predivnom dizajnu ove kreacije, koji će vas navesti da odmah zavolite njegovu lepotu. Kao prvo, soundbar je dostupan u dve opcije – može imati drveni ili tekstilni poklopac, pri čemu će vas varijanta sa tekstilom koštati 6.890 dolara, a verzija sa drvetom 7.990 dolara.

U dizajnu ovog modela, stil i održivost definitivno idu ruku pod ruku, budući da je on kreiran tako da se sa lakoćom montira na bazu televizora. U slučaju da ne želite da držite svoj soundbar na stolu ili podu, u paketu sa njim dobijate potrebne alate za zidno montiranje, koje će vaše iskustvo uživanja preneti na sasvim novi nivo.

Sve što nam je sada preostalo je da sačekamo početak idućeg meseca, kada će ovaj novi soundbar biti dostupan za kupovinu i oduševimo sami sebe jednim lepim, audiofilskim poklonom.

Luxury Experience