Bang & Olufsen lansira novi televizor od 49.000 dolara

Gigantski TV i dalje nudi uglađenu estetiku slavnog danskog brenda…

Bang & Olufsen brend izgradio je svoju reputaciju uz mešavinu elegantnog stila i kvaliteta. Ipak, danska kompanija potrošačke elektronike ovaj pristup prenosi na sasvim novi nivo, lansirajući novi televizor, koji je ujedno već sada poneo titulu prvog svetskog 8K OLED displeja.

Brend je najavio da će dodati 88-inčni 8K OLED TV svojoj uglađenoj Beovision Harmony liniji, te da će se on pridružiti modelima od 65 i 77 inča. Gigantski displej ovog televizora delo je LG Electronics kompanije i ujedno je najveći koji su ikada proizveli.

Ukoliko vam je teško da shvatite koliko je zapravo 88 inča, razmišljajte ovako: najnoviji B&O televizor proteže se skoro dva metra. Ipak, masivni displej ne kvari kvalitet slike niti njenu jasnoću. Njegov 8K OLED panel obećava proizvodnju slike koja je četiri puta jasnija od trenutnih, standardnih 4K modela, odnosno šesnaest puta jasnija od HDTV. Novi Beovision Harmony takođe dolazi sa osobinama veštačke inteligencije koje će prilagođavati postavke, kako bi maksimalno unapredile vaše iskustvo gledanja, bilo da gledate sportski događaj ili umetnički film.

Audiofili su takođe deo ove jednačine, jer TV dolazi sa zvučnim sistemom sa tri kanala i ugradnim sub-wooferom. I dok je to više nego dovoljno za većinu gledalaca, oni koji žele da stvore iskustvo kućnog bioskopa moći će da povežu do osam zvučnika.

Ipak, dok je Beovision Harmony pravo tehnološko remek delo u pravom Bang & Olufsen stilu, on je dobio fantastičan dizajn. Inspirisan nekadašnjim ormarićima sa TV opremom, ovaj televizor se može prilagoditi sa jednom od četiri ponuđene fasade – prirodna hrastovina, tkanina, dimljena hrastovina ili kesten.

Televizor koji je tehnološki ovoliko napredan svakako dolazi sa svojom cenom. 88-inčni Beovision Harmony će vas koštati 49.000 dolara, a moći će da se poruči putem sajta brenda krajem idućeg meseca. Manji modeli dolaze sa svakako manjom cenom, pa tako TV od 65 inča može biti vaš za 15.700 dolara, a model od 77 inča za 19.800 dolara. Ipak, oni nemaju 8K panele.