Bang & Olufsen lansira drugu generaciju svog najpopularnijeg zvučnika

Bang & Olufsen brend predstavio je drugu generaciju svoj popularnog Beosound A1 prenosivog Bluetooth zvučnika, koji dolazi sa osveženim hardverom i dizajnom...

Daleko elegantniji model sledeće generacije dobio je funcionalnost Alexa glasovnog asistenta, što je inače pionirski poduhvat kada se radi o Bluetooth zvučnicima. U slučaju da ste se zapitali kako zvučnik koji ima samo Bluetooth konekciju koristi Alexu, bez internet konekcije, uređaj se putem Bluetootha povezuje sa vašim pametnim telefonom, koji je povezan sa Alexom. Zahvaljujući dalekosežnom mikrofonu zvučnika, Alexa vas može čuti sa do pet metara udaljenosti, a ostaje aktivna do tri sata nakon gašenja.

Drugo važno osveženje novog Beosound A1 dolazi u formi produženog života baterije, koji je povećan sa 4 sata na 18 sati pri 70dB, odnosno sa 24 na 48 časova pri umerenijih 55dB. Aluminijumski mid-bass drajver od 3.5 inča i kupolasti tviter od .075 inča takođe su poboljšani zarad kvalitetnijeg zvuka i jasnoće.

Što se osveženja dizajna tiče, novi model je sedam posto lakši od svog prethodnika, sa promenjenom pozicijom kontrola i većim tasterima. Beosound A1 je vodootporan i otporan je na prašinu prema IP67 standardima. Bang & Olufsen Beosound A1 Gen-2 zvučnik je dostupan za kupovinu putem zvaničnog sajta brenda, a sasvim smo sigurni da će nam dati priliku da napravimo najbolje letnje žurke.