AURA by Estelon je više od običnog zvučnika - to je umetničko delo

Poznata kompanija Estelon predstavila je nove zvučnike pod nazivom Aura.

Novi modeli prate opštu filozofiju dizajna, a proizvođač ističe nekoliko osobina po kojima se Aura izdvaja, počevši od prepoznatljivog izgleda. Alfred Vasilkov je dizajnirao AURA zvučnike sa pažnjom prema detaljima, uključujući najsavremeniju tehnologiju i jedinstvene karakteristike. Zvučnici pružaju impresivno i zadivljujuće audio iskustvo kao nijedan drugi zvučnik ove veličine.

Jedna od istaknutih karakteristika modela AURA je njegov prepoznatljiv oblik, koji ne samo da doprinosi njegovoj estetskoj privlačnosti, već služi i funkcionalnoj svrsi. Jedinstveni oblik AURA zvučnika je tehnički sofisticiran, a njegove geometrijske površine rezultiraju karakteristikama koje omogućavaju trodimenzionalni zvučni pejzaž. Visine preko 136 centimetara, zvučnik sadrži trosistemsku topologiju, a u gornjem delu nalaze se srednjotonske i visokotonske jedinice u D’Appolito (ili MTM) postavci. Za visoke tonove zadužen je Scan-Speak Illuminator, sa tekstilnom membranom prečnika 26 milimetara, a iznad i ispod njega smeštene su mid-bas jedinice Satori, opremljene 130-milimetarskim membranama od papirusa.

AURA dizajn je usmeren ka kvalitetu zvuka, međutim, uzdržana elegancija je upadljiva. Estelon koristi termoformirani kompozit kako bi mogao da napravi AURA zvučnik sa tako naprednom geometrijom površine, iznutra i spolja. Namenski oblik i različite unutrašnje komore rezultiraju karakteristikama koje omogućavaju idealna akustička svojstva.

Štaviše, akustično okruženje stvoreno u bazi AURA zvučnika obezbeđuje dodatni niskopropusni filter. Ova niskopropusna kriva je dublja od električnog filtera, stoga su eliminisane više frekvencije koje proizvodi bas drajver, na oko 80Hz. Široka i koherentna zvučna scena zajedno sa dubinom i fokusom ostavljaju slušaocu utisak da su uvek na dobrom mestu, bez obzira na njihov položaj u prostoriji.

AURA je više od običnog zvučnika, to je umetničko delo koje kombinuje formu i funkciju kako bi pružilo neuporedivo audio iskustvo. Dostupan je u beloj i crnoj završnoj obradi, sa magnetnim rešetkama koje čine da ovaj zvučnik izgleda vrlo elegantno u bilo kom enterijeru.

AURA zvučnici će sigurno promeniti igru u audio svetu, a dostupni su po preporučenoj ceni od 17.500 dolara za par.

Luxury Experience