Asus lansira ROG Zephyrus – najtanji gejmerski laptop sveta

Zvanično predstavljen tokom CES2020 izložbe, novi Asus ROG Zephyrus G14 jedan je od najtanjih, najbržih i najimpresivnijih gejmerskih laptopova sveta…

Ovaj vrhunski lepotan od 14 inča u sebi sadrži Ryzen 4000 procesor četvrte generacije, displej od 120 Hz, moćnu GeForce RTX grafiku i veličanstvenu masku sa LED matricom. Ultra lagana gejmerska mašina meri samo 32.4 x 22.2 x 1.79 cm, a težak je 1.6 kilograma. Dolazi sa AMD R9 4900 HS octa-core procesorom, koji prati Nvidia GeForce RX 2060 GPU sa šest GB ram memorije.

Asus je kombinovao praćenje zraka u pravom vremenu i veštačku inteligenciju kako bi ponudio najbolje vizuale i efekte ovim novim modelom, dok vam posvećeni video encoder daje priliku da igrate svoje omiljene igre i strimujete celokupnu akciju istovremeno.

Slim gejmerska mašina dolazi i sa specijalnim držačima koji usmeravaju tastaturu i postavljaju je u optimalni gejming položaj, što istovremeno pomaže hlađenju procesora. Pored toga, G14 ima jedinstvenu postavku koja automatski prilagođava struju koja je dostupna CPU u odnosu na GPU temperature, gde sva toplota izlazi sa strane i kroz zadnji deo.

Asus je najavio da će Zephyrus G14 biti dostupan sa do 32 GB DDR4 ram memorije i SSD hard diskom od 1 TB. Druge stavke koje vredi pomenuti su Intel Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, moderni USB-C sa DisplayPortom i dva Type-A USB porta. Tu je takođe još jedan standardni USB-C, uz jedan HDMI 2.0b. Baterija modela je takođe impresivna nudeći preko 10 sati intenzivnog igranja.

Laptop takođe poseduje pristojni zvučni sistem sa dva 2.5 watt zvučnika, pri čemu svaki ima tviter iznad tastature i mali vufer ispod. Na kraju, možemo pomenuti LED matricu na maski ovog modela, koja je dekorisana sa 1.200 mini LED dioda sa 256 nivoa jačine, koje mogu emitovati jedinstvene animirane grafike ili se kretati u ritmu muzike.

Takođe, znamo da će ovaj model uskoro biti dostupan za kupovinu.