Apple najavljuje novi iPad Pro sa vrhunskim opcijama

Novi Apple iPad Pro je konačno tu, a dostupan je u varijantama od 11 ili 12.9 inča, sa cenama koje kreću od 799 dolara…

Čak i pre nego što je iPad Pro bio najavljen, znali smo da on neće izgledati mnogo drugačije od prošlogodišnjih modela. Ipak, unapređenja koja je dobio uključuju novi, brži procesor i kameru sa LIDAR skenerom.

Počevši od nove postavke kamere na iPad Pro, ovaj model sadrži sklop od tri objektiva sa zadnje strane, koji će vas odmah podsetiti na iPhone 11 Pro. Ipak, ako pogledate malo bolje, videćete da je regularni senzor kamere širokog i ultra širokog ugla praćen LIDAR senzorom, koji koristi lasere zarad osećaja dubine i pojačane realnosti.

2020 iPad Pro pokreće novi procesor nazvan A12Z Bionic Chip koji je razvio Apple brend, a koji poseduje osam jezgara u GPU. Već sada znamo da će novi model imati zavidnu snagu, ali tehnološki gigant je to želeo da nam dočara, izjavljujući da je njihov novi procesor snažniji od većine Windows PC laptopova.

Drugi akcenti novog iPad Pro modela uključuju novu tastaturu koja se otvara i transformiše iPad u model koji je daleko pogodniji za korišćenje. Pored toga, tu je i trackpad, koji je sasvim redizajnirao funkcije, umesto kopiranja iskustva koje nudi macOS. Tastaturu i trackpad možete dobiti po ceni od 299 dolara za model od 11 inča, odnosno 349 dolara za verziju od 12.9 inča.

Novi iPad Pro je dostupan u srebrnoj i sivoj boji, sa konfiguracijama skladišne memorije od 128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB. Život baterije se procenjuje na oko 10 sati, dok Pro opcija podržava LTE, ali ne 5G.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend