Apple AirPods Max - slušalice za ozbiljne fanove

U pravo vreme pred praznike, Apple je konačno predstavio svoje dugo očekivane slušalice…

U pitanju su prve prave slušalice koje su dizajnirane pod okriljem AirPods brenda, a koje se pridružuju AirPods i AirPods Pro linijama. Svi prethodni modeli ovog tipa bili su lansirani u okviru Beats brenda, koji je Apple kompanija kupila pre šest godina. Nazvane AirPods Max, bežične slušalice imaju slične osobine poput AirPods Pro bubica, uključujući jednostavno podešavanje i povezivanje, aktivnu opciju noise cancellation i transparency režim rada. “Sa AirPods Max, donosimo magiju iskustva AirPods u predivnom dizajnu, sa vrhunskim kvalitetom”, izjavio je Greg Josvijak, stariji potpredsednik svetskog marketinga Apple kompanije.

AirPods Max pokreće Apple H1 čip sa 10 audio jezgara, uz 40 mm dinamičke drajvere. Uređaj dolazi sa osam mikrofona, pri čemu su dva okrenuta prema unutra, a šest prema spolja. Mikrofoni koji su orijentisani prema unutra koriste se za Adaptive EQ opciju, koja prilagođava zvuk na osnovu prijanjanja slušalica. Spoljni mikrofoni nalaze se na obe slušalice, pomažući u aktivnoj zaštiti od buke. Uređaj takođe koristi žiroskop i akcelerometar kako bi svoj zvuk emitovao u 5.1, 7.1 i Dolby Atmos opcijama. Kako kažu iz Apple brenda, AirPods max nudi neprikosnoveni kvalitet u svom segmentu. Još jedan interesantni aspekt ovih slušalica je digitalna korona povrh njih, koja se može koristiti za prilagođavanje jačine, promenu pesme i slično tome.

Kada se radi o dizajnu, ove slušalice izgledaju poprilično drugačije od svega drugog na tržištu, kombinujući futurističke elemente sa retro detaljima, poput forme od anodizovanog aluminijuma. Ram slušalica kreiran je od nerđajućeg čelika, dok traka za glavu ima fleksibilnu strukturu, zbog koje će ovaj model biti oličenje udobnosti. Slušalice takođe imaju ravan dizajn, pa se mogu nositi u Smart Case futroli, koja ih odmah po stavljanju prebacuje na ultra-low battery potrošnju.

Na kraju, možemo reći da one dolaze u brojnim opcijama boja, kao što su srebrna, svemirski siva, nebeski plava, pink i zelena. Slušalice su dobile cenu od 549 dolara, a na tržištu će se nadmetati sa Sony WH-1000XM4 i Bose 700, pri čemu su oba ova modela znatno pristupačnija. Apple AirPods Max se već sada mogu naručiti, a od danas kreću i prve dostave.