Ai Pin: Revolucionarni nosivi uređaj koji zamenjuje pametne telefone

Ai Pin, razvijen od strane kompanije Humane, predstavlja značajan iskorak u budućnost nosive tehnologije...

Ovaj uređaj bez ekrana pokreće Snapdragon procesor i on koristi AI modele iz OpenAI, uključujući GPT-4, a kreiran je da unese revoluciju u način interakcije sa tehnologijom u svakodnevnom životu. Dizajniran je da se pričvrsti na odeću poput broša ili značke, spajajući funkcionalnost i stil, u skladu sa najnovijim trendovima u nosivoj tehnologiji.

Ai Pin ne koristi tradicionalni ekran, već projektuje informacije na površine, uključujući dlan korisnika, kroz inovativni Laser Ink Display. Uređaj odgovara na glasovne komande i gestove, što ga čini interaktivnijim i više korisnički nastrojenim od mnogih postojećih nosivih uređaja. Osim toga, sadrži kameru od 13 megapiksela koja može snimiti visokokvalitetne slike i pružiti informacije u realnom vremenu, poput prevoda i nutritivnih podataka.

Ai Pin naglašava privatnost i korisničko iskustvo, nezavisno se povezuje direktno sa mobilnom mrežom i transparentan je o svojim aktivnostima snimanja. Dizajniran je da bude nenametljiv, promovišući ljudsku interakciju umesto da deluje kao prepreka. Uređaj je već privukao pažnju, s prednarudžbama koje su počele 16. novembra. Uređaj će se prodavati po ceni od 699 dolara za kompletni set, ali zahteva i mesečnu naknadu od 24 dolara za neograničeno telefoniranje, slanje poruka i podataka preko T-Mobile mreže.

Ai Pin otvara spekulacije o ulozi lične tehnologije u budućnosti, predlažući pomak ka intuitivnijoj opciji, usmerenoj ka čoveku. Iako postoji uzbuđenje oko njegovog zvaničnog lansiranja, prihvatanje Ai Pin na tržištu nije zagarantovano, a njegov uticaj na društvene norme i standarde privatnosti će tek biti viđen. Takođe, njegovo oslanjanje na vlasničku mrežu može ograničiti njegovu privlačnost široj publici. Potencijal Ai Pin se proteže dalje od trenutnih sposobnosti, uključujući buduće integracije sa automatizacijom domova, automobilskim aplikacijama i raznim drugim upotrebama. Razvoj ekosistema oko Ai Pin, podstaknut angažovanjem Humane sa zajednicom programera, može dovesti do širokog spektra primena, poboljšavajući korisnost i privlačnost uređaja​​​​​.

Luxury Experience