2024 LG M4 bežični OLED TV koristi AI procesor

Televizori su postali bežični, zahvaljujući kompanijama poput Displace...

Prošle godine, LG se pridružio trendu sa svojim M3 bežičnim TV predstavljenim na CES izložbi. Sada, kompanija predstavlja nadograđenu verziju za 2024. godinu na ovogodišnjem CES događaju. Najnoviji M4 OLED TV funkcioniše slično svom prethodniku, sa bežičnom AV kutijom postavljenom ispred njega. Međutim, napravljena su značajna unapređenja procesora i osvežavanja slike.

LG M4 bežični OLED TV dolazi sa novim Alpha 11 AI procesorom koji, kako se tvrdi, pruža 70-procentno povećanje grafičkih performansi i radi 30 posto brže od svog prethodnika. Ovaj novi TV podržava 4K sa 144Hz, što je nadogradnja u odnosu na prethodni LG M3, koji je imao kapacitet od 120Hz.

Pored toga, LG M4 bežični OLED TV dolazi sa unapređenom AI skalirajućom funkcijom koja precizira objekte i pozadine kroz analizu slika na nivou piksela. LG tvrdi da će funkcija Dynamic Tone Mapping Pro pružiti trodimenzionalno vizuelno iskustvo.

LG M4 bežični OLED TV ne samo da poboljšava kvalitet slike sa AI, već i poboljšava zvuk koristeći AI tehnologiju, budući da uključuje AI Sound Pro i ugrađene zvučnike sa virtuelnim 11.1.2 surround zvukom za bogatiji audio sa jasnijim vokalima.

LG je preoblikovao svoj operativni sistem webOS, omogućavajući korisnicima da kreiraju do 10 individualnih profila, pri čemu svaki profil nudi prilagodljive rasporede početnog ekrana i postavke kvaliteta slike. Zanimljivo je da M4 bežični OLED TV može čak da prepozna glasove korisnika na osnovu profila i nudi personalizovane preporuke na osnovu istorije korišćenja.

Još uvek nemamo detalje o ceni i datumu izlaska za LG M4 bežični TV. Međutim, verovatno će biti u sličnom cenovnom rangu kao i njegov prethodnik, počevši od oko 5.000 dolara za najmanji model od 77 inča. Modeli za 2024. godinu donose dobre vesti sa dodatkom manje verzije od 65 inča, čineći tehnologiju dostupnijom široj publici.

Luxury Experience