Zavirite u najluksuzniji hotelski apartman vredan 1,5 miliona funti

Istorijski hotel Kulm St. Moritz predstavio je svoj najveći apartman u čije je renoviranje uloženo 1,5 miliona funti, a za koje je bio zadužen francuski dizajner hotela Pjer-Iv Rošon.

Ranije poznata kao Predsednički apartman, soba od 176 kvadratnih metara sada će se zvati Corvatsch Suite, jer ima pogled na jezero St. Moric prema planini Corvatsch, koja je u vlasništvu iste kompanije koja je vlasnik hotela.

Prilikom renoviranja apartmana, Rošon se u velikoj meri fokusirao na korišćenje određenih materijala kako bi prostoriji dao autentičan alpski osećaj. Na primer, kupatilo ima masivne Valser granitne umivaonike, dok je drvo švajcarskog bora korišćeno u oblaganju kupatila i u stvaranju klupe ispod velikog ugaonog prozora što je vrlo tipično za region Engadina. Pored toga, umetnička dela uključuju seriju monohromatskih slika koje je napravio lokalni fotograf Đan Đovanoli, dodatno jačajući lokalnu vezu.

Drugi razlog za odabir regionalnih dobavljača bio je da se minimiziraju pređeni kilometri zbog redizajniranja, ali kada je nameštaj morao da se donese iz daljine, održivost je bila važan faktor. Ovo je rezultiralo uključivanjem trpezarijskih stolica inspirisanih sedamdesetim godinama koje su delo Patricije Urkiole za Cassinu, a koje su dizajnirane tako da budu potpuno rastavljene radi lakšeg odlaganja i recikliranja organskih vrhunskih materijala, počevši od metalnog jezgra.

Slično tome, fotelje od ovčje kože Little Petra Viggo Boesen ispred kamina napravljene su od održivog drveta. Ove fotelje od ovčje kože su najbolje mesto za sedenje, ispred vatre koja bukti, tokom svežeg zimskog dana sa čašom šampanjca u ruci, dok je udobno sedište u uglu ispod prozora savršeno mesto za prisustvo „plavog sata“, kada planine menjaju boju iz blistave bele u ledeno plavu dok sunce zalazi posle još jednog fantastičnog dana na padinama.

Ali nije samo gledanje u predivan pejzaž ono što će izazvati opuštanje. Topli tonovi švajcarskog bora koji se koriste za kreiranje te ugaone klupe pružaju ugodan ambijent, ali su takođe korisni za spavanje jer miris bora pozitivno utiče na nervni sistem i smanjuje stres.

Dok se celokupni stil apartmana Corvatsch može opisati kao savremeni alpski šik, definitivno su sami drevni Alpi ti koji daju prostoriji poseban izgled. Smešten na poslednjem spratu hotela, prozori i dva balkona u apartmanu istovremeno pozivaju zadivljujuću prirodu u sobu i nude najlepše poglede na dolinu Engadin.

Corvatsch apartman ima jednu spavaću sobu, ali se može povezati sa susednim Junior apartmanom, veličine 43 kvadratna metra, koji je renoviran u veoma sličnom stilu, stvarajući tako jedan veliki apartman od 219 kvadratnih metara koji je pogodan za porodice.

Kulm Hotel St. Moritz je bio prvi hotel koji je izgrađen u St. Moricu. Hotel Kulm je otvorio svoja vrata 1856. godine i odmah je postao popularan tokom leta zbog svojih spa centara. Tadašnji vlasnik, Johanes Badrut, pokrenuo je zimovanje u Sent Moricu od 1864. godine i kao rezultat toga, hotel, odmaralište i sama Švajcarska su u sezoni 2014/15. proslavili 150 godina zimskog turizma.

Od 19. veka, hotel Kulm se značajno promenio kroz proširenje i renoviranje, ali fantastična lokacija u srcu Sent Morica sa pogledom na jezero ostaje ista. Član The Leading Hotels of the World, Kulm Hotel St. Moritz ima 164 sobe, šest restorana, veliki Kulm Spa St. Moritz (sa zatvorenim bazenom sa podvodnom muzikom, raznim saunama, đakuzijem, potpuno opremljenom teretanom i sobama za tretmane, sve sa zadivljujućim pogledom na jezero St. Moric) i šest konferencijskih sala kapaciteta od 50 do 500 ljudi.

Luxury Experience