Tropical Hotel na Sent Bartsu ima ukus francuske rivijere sa tropskom mešavinom

Eklektičan dekor, koji kombinuje tropsku, art deco estetiku i klasične uticaje Francuske rivijere. Rezultat? Hotel koji bi naterao Vesa Andersona da padne u nesvest.

Na jednom od najekskluzivnijih karipskih ostrva i samo nekoliko koraka od plaže Saint-Jean, Tropical Hotel, na ostrvu St. Barts se odlikuje dekoracijom koju je osmislio dizajner enterijera Oskar Lusijen Ono. Kada je Tropical Hotel prvi put otvorio svoja vrata u idiličnom zalivu pre nekoliko decenija, bio je to tek drugi hotel na bujnom karipskom ostrvu. Sada, nakon upravo završenog trogodišnjeg renoviranja, hotel je spreman da povrati svoje mesto kao jedan od najlepših i najlegendarnijih u ovom delu Kariba.

Prirodni materijali kao što su kokos i ratan su poboljšani rafiniranim dodirima starih metala i kombinovani sa predmetima iz različitih epoha, uključujući keramičke vaze iz 1950-ih. Ova mešavina stilova naglašava jedinstvenost sofisticiranog hotela i njegovih novih, elegantnih, ali ležernih uticaja, koji podsećaju na Francusku rivijeru i Palm Springs iz sredine 20. veka. 

Luksuz arhitekture i vrtova iz snova nude posetiocima dragocene trenutke opuštanja u „toploj“ i udobnoj atmosferi. Sa jedinstvenim umetničkim i kulturnim potpisom, Tropical Hotel dočekuje i okuplja umetnike iz bogatog i raznolikog „univerzuma“.

Priroda je glavni izvor inspiracije Oskara Lusijena Onoa, čiji elementi se mogu naći u celom hotelu. Poput šarene i zelene oaze, dizajn nudi svežinu i intimnost u različitim delovima restorana, bara, soba i apartmana. Karakteristike karipske arhitekture vidljive su na terasama, dok su prostori usredsređeni oko centralnog atrijuma, idealnog mesta za opuštanje i upoznavanje prijatelja. Pod otvorenim nebom ili pod baldahinom gosti se mogu opustiti, udobno sedeći na velikim stolicama od kovanog gvožđa čije pastelne ružičaste i bademaste zelene nijanse izazivaju osećaj blagostanja.

Hotel pruža osećaj dobrodošlice sa 24 sobe i apartmana raspoređenih na dva nivoa između prizemlja i prvog sprata. Neki nude idiličan pogled na tirkizno karipsko more, dok drugi imaju koristi od direktnog kontakta sa tropskom vegetacijom. Udobne i funkcionalne, većina soba se može prilagoditi specifičnim potrebama svakog gosta.

Na primer, penthaus - kombinacija tri sobe - nudi površinu od 104 m2 za ukupan kapacitet od 6 osoba i veliku terasu od 132 m2. U četiri apartmana koji imaju pristup ekskluzivnom bazenu sa svoje privatne terase, Oskar Lusijen Ono nastavlja svoju vlastitu interpretaciju Rajskog vrta, uglavnom kroz izbor tkanina i čuvenih tapeta Salengro Manuela Canovasa, čije su kombinacije boja posebno prilagođene hotelu.

Ukrašena dragocenim zlatnim završnim obradama, prirodnim elementima drveta, slame i bambusa, dekoracija je kombinovana sa drugim materijalima kao što je keramika, stvarajući „dijalog“ između mitskih destinacija kao što su Majami, Palm Springs i Francuska rivijera. Sobe i apartmani su oivičeni privatnim terasama koje omogućavaju gostima da uživaju u tropskom pejzažu na suncu ili da se rashlade uz svež morski povetarac.

I na kraju, gosti hotela će sigurno voleti izležavanje i upijanje sunca pored velikog bazena sa pogledom na zaliv, koji je okružen lelujavim palmama i mirisnim cvećem.

Luxury Experience