Tri neverovatna futuristička hotela stižu u NEOM

Neom, održiva turistička destinacija saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, predstavila je novu oazu luksuza sa tri različita hotela koje su dizajnirali i osmislili vodeći arhitekti.

Smešten duž zaliva Akaba koji oduzima dah, ovaj najnoviji dodatak turističkom pejzažu, poznat kao Leyja, obećava jedinstven spoj prirodnih lepota, istorijskog značaja i avangardnih tehnika ekološkog dizajna.

Smešten usred planina visokih 400 metara, Leyja ima tri ekološki održiva hotela, koji nude ukupno 120 butik soba i apartmana. Izvanrednih 95 odsto zemlje ostaće očuvano za prirodu, savršeno u skladu sa saudijskom vizijom 2030 i njenom posvećenošću održivom turizmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEOM (@discoverneom)

Prvi od ovih objekata, Adventure Hotel, služi onima koji prihvataju prirodu, nekonvencionalno razmišljanje i adrenalinska iskustva. Njegov arhitektonski dizajn odražava neravni teren, sa zidovima koji podsećaju na stepenište, što ga čini idealnim za planinare.

Hotel Oasis, drugi objekat, nalazi se u prostranoj oazi. Upečatljivo stepenište se prostire od kanjona do ulaza u imanje, nudeći jedinstvenu estetiku i priliku da uživate u čarima doline u svom njihovom sjaju.

Treći objekat, Wellness Hotel, je vizuelno čudo koje karakteriše visokotehnološka, reflektujuća fasada koja hvata zadivljujuću lepotu doline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEOM (@discoverneom)

Neom Leyja treba da postane središte raznovrsnih iskustava, uključujući fine restorane, krovne bazene, heliodrome, teretane i istraživanje okolnog miljea kroz planinarenje i brdski biciklizam.

Leyja dodatno učvršćuje vizionarsku posvećenost Saudijske Arabije da postane višestruka destinacija i podržava napore Kraljevine da izgradi snažnu turističku industriju sa atmosferom i arhitekturom koja se istinski ističe u ambijentima i iskustvima.

Luxury Experience