Ruski biznismen sagradio bajkoviti zamak usred jezera

Prelepi zamak je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija i omiljena za Instagramere.

Kada govorimo o kućama iz snova u sadašnjim vremenima, obično mislimo na spektakularan penthaus u neboderu ili prostranu ložu na periferiji grada, možda vilu ili imanje na plaži. Ne bi bilo pogrešno pretpostaviti da skoro niko ne kaže zamak.

Legendarni ruski biznismen, Tembulat Erkenov, nije samo razmišljao van okvira, već je i uspešno realizovao svoju viziju masivnog zamka u centru veštačkog jezera. Zajedno sa ribama, pticama i prelepom florom, Chateau Erken, koji se nalazi u Kabardino-Balkarskoj autonomnoj republici Ruske Federacije, razbija svaku barijeru modernog doba u obliku, veličini i razmeri i izgleda kao izuzetno dobro očuvan srednjovekovni zamak.

Iako deluje da potiče iz srednjeg veka, zamak koji će vas na prvi pogled očarati star je samo deset godina. Chateau Erken je u velikoj meri inspirisan evropskim dvorovima koje je njegov tvorac posetio tokom svojih mnogih putovanja po Evropi.

Za razliku od kraljevskih zamkova koji su se gradili decenijama i vekovima, petospratni Chateau Erken je 2010. godine izgrađen je za samo dve godine. Dobra stvar je što porodica deli ovo arhitektonsko čudo sa svetom, a ispostavilo se da je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u ovom delu naše planete.

Ako planirate da posetite Rusiju, predlažemo vam da se uputite u šarmantni Chateau Erken, koji se nalazi u blizini sela Chernaya Rechka. Turisti mogu platiti obilazak kako bi istražili predivnu palatu.