Otkrijte Joali Being: prvo wellness odmaralište ove vrste na Maldivima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Ukoliko ste odlučili da ove godine date prednost svom zdravlju, leto je savršeno vreme da pronađete destinaciju koja pruža jedinstven i sveobuhvatan fokus na blagostanje.

Predlažemo da odaberete Joali Being na Maldivima, „crème de la crème“ wellness odmarališta, koje otelotvoruje glavnu tačku industrije ka prevazilaženju konvencionalnih usluga i integraciji najsavremenije tehnologije sa holističkim i duhovnim pristupom.

Odmaralište je osnovao turski preduzetnik Esin Gural Argat, a Joali Being je otvorio svoja vrata u novembru 2021. godine kao raskošna sestrinska nekretnina Joali Maldiva koja je lansirana 2018. Primarni cilj odmarališta je da pomogne gostima da se fokusiraju isključivo na samootkrivanje i podmlađivanje usred prirodnih lepota ostrva Bodufuši na atolu Raa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Odmaralište se sastoji od 68 vila, od kojih svaka ima privatni bazen i posvećenog batlera ili „jadugar“, što znači „mađioničar“ na lokalnom jeziku divehi. Zamišljen od strane studija Autoban i Atolye4n Architects, Joali Being je izgrađen korišćenjem principa biofilnog dizajna, naučnog sistema koji integriše arhitekturu sa prirodom, kako bi poboljšao protok energije ostrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Wellness program Joali Beinga vrti se oko četiri stuba – uma, kože, mikrobioma i energije – koje je razvio profesor sa Oksfordskog univerziteta Geri Bodeker, specijalizovan za integrativnu zdravstvenu zaštitu. Kao deo svog fokusa na holističko blagostanje, odmaralište obezbeđuje da gosti izbegavaju prekomerno vreme ispred ekrana, sa ograničenim pristupom interneta u vilama, dok se televizori dobijaju samo na zahtev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Osnovni principi odmarališta protežu se na njegove sobe za tretmane i prostore, kao što je Areka, koja nudi potpuno impresivna wellness iskustva, dijagnostičke usluge, programe učenja, specijalizovane alternativne terapije i ekspanzivne fitnes i rekreacione objekte specifične za pol. Zatim, tu je Kaashi, sala za hidroterapiju i namenski prostor za fitnes po imenu Core.

Prilagođeni program se izrađuje pojedinačno za svakog gosta nakon uvodnog razgovora sa jednim od brojnih wellness konsultanata odmarališta, koji će preporučiti tretmane prilagođene individualnim potrebama. Ova iskustva kombinuju tradicionalne i moderne tehnike lečenja koje naglašavaju snagu i vitalnost, zdravlje žena, ponovno uspostavljanje ravnoteže probave i san koji obnavlja, između ostalog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Spa centar je jedna od ključnih ponuda odmarališta, sa dizajnom obrnutog V i kamenim stepenicama preko bazena sa palmama, koje vode do spokojnog područja ispod slamnate kolibe.

Joali Being je takođe dom Aktara, herbološkog centra koji crpi inspiraciju iz živahnih tržišta začina u regionu. Gosti mogu da uživaju u izboru biljnih čajeva, stručno pripremljenih od strane herbologa, a takođe učestvuju u časovima kako bi naučili kako da sami naprave jedinstvene parfeme.

Među mirnim prostorima je kružni turski hamam, sa belim i sivim mermerom i blistavom prostorijom za inhalaciju i Seda, vila ispunjena instrumentima za zvučnu terapiju. Tu je i Discovery Sound Path, oaza na otvorenom koja smiruje čula i omogućava gostima da se povežu sa prirodom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Kada je hrana u pitanju, restorani slede inicijativu „od farme do stola“, sa maštovitim jelovnicima koji sadrže jela koja su i hranljiva i ukusna.  U odmaralištu se nalazi i Centar za učenje kulinarstva, koji gostima nudi interaktivne časove kuvanja.

Na kraju svakog dana, gosti mogu da se opuste u udobnoj samostojećoj kadi vile, prostranom infinity bazenu ili visećoj mreži na vodi dok uživaju u spokojnom pogledu na Indijski okean.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOALI BEING (@joalibeing)

Joali Being je mnogo više od odmaralište — to je utočište za putnike koji žele da poboljšaju svoje blagostanje i podmlade svoju dušu. Ono što ovde doživite ostaće sa vama dugo nakon vašeg odlaska, što ga čini savršenim izborom da započnete svoje wellness putovanje.

Luxury Experience