Istorijski hotel Carlo IV sa 5 zvezdica ponovo je otvoren nakon renoviranja

Hotel sa 152 sobe ponovo je otvoren sa renoviranim lobijem, restoranima i velikim bazenom sa toplom vodom.

Nije često da se neorenesansna palata pretvori u luksuzni hotel. Praški Carlo IV, međutim, dočekuje goste na svom mestu koje je zaštićena baština od 2003.godine. Sada, nakon kratkog zatvaranja, hotel sa pet zvezdica je ponovo otvoren nakon što je dobio zasluženo renoviranje.

Smešten u srcu Praga, hotela sa 152 sobe renovirali su gradska kancelarija za nasleđe i međunarodni arhitektonski studio. Njegov veličanstveni lobi, prostori za ručavanje, lobi bar i traženi velnes i spa sadržaji su preuređeni kako bi odali poštovanje istaknutoj istoriji hotela, a istovremeno su uključili i moderna ažuriranja. Promene su čak napravljene i u sobama za goste u „istorijskom krilu“ koje, na sreću i dalje imaju visoke plafone i drvene podove.

Petospratna palata prvobitno je otvorena kao Prva hipotekarna banka 1890. Njeno predvorje sada odaje počast bivšoj dvorani banke sa renoviranim drvenim okvirima na originalnom prozoru. Raskošnoj sali je dodat novi lobi bar u kome se služe kokteli i kafa uz živu muziku.  

Što se tiče obedovanja, videćete da je restoran sa potpisom hotela, 1890, pretrpeo neku vrstu preobražaja. Smešten odmah iza hola u predvorju, restoran nudi novi meni za degustaciju čeških jela, od marinirane pečenice do šnicli.

Wellness i spa sadržaji NH Collection Prague Carlo IV takođe su stekli veliku popularnost pre renoviranja. Veliki bazen i dva hidromasažna bazena nisu nigde otišli i upravo su ažurirani novim pločicama za svež izgled. Hotel takođe planira da ažurira svoje saune i parne sobe u drugoj fazi renoviranja, kasnije ove godine.

„Želeli smo da ponovo osmislimo ovaj lokalitet i stavimo potrebe modernog putnika na prvo mesto, a da istovremeno sačuvamo istorijske elemente, obezbeđujući udobnost bez obzira na to da li gost putuje radi odmora ili posla“, navodi se u saopštenju. „Transformacija hotela zasnovana je na našem dugotrajnom istraživanju novih trendova u putovanju uvođenjem co-working prostora, gastronomskih otvorenih prostora sa intimnim uglovima i drugim modernim pogodnostima."

Luxury Experience