Borghese Contemporary Hotel: destinacija za umetnički boravak u srcu Rima

Više slika

Više slika

Smešten u srcu Rima i spajajući inovativni dizajn i umetničku kulturu, Borghese Contemporary Hotel je jedinstvena destinacija za one koji žele da dožive umetnost u svakom aspektu svog boravka...

Borghese Contemporary Hotel se nalazi na strateškom mestu odakle se lako stiže do najevokativnijih spomenika grada. Za nekoliko minuta hoda možete stići do Panteona, poznate šoping ulice Via Condotti, obližnjih Španskih stepenica i Fontane di Trevi.

Ovaj butik hotel sa četiri zvezdice otelotvoruje viziju svojih vlasnika, braće Romea i Guljelma Piperna. "Moderna i savremena umetnost je oduvek bila naš veliki interes. Borghese Contemporary Hotel kombinuje našu duboku strast prema umetnosti, u početku prema modernoj umetnosti, a kasnije sve više prema savremenoj umetnosti, sa porodičnom tradicijom hotelijerstva," kaže Guljemo Piperno, vlasnik.

Naziv Borghese Contemporary Hotel i logo snažno rezoniraju sa umetnošću. Struktura je pozicionirana među umetničkim hotelima zahvaljujući bogatoj kolekciji izloženih umetničkih dela koja je definišu, transformišući ih ne samo u dekorativne elemente već u medij za znanje i kulturu, postajući glavna atrakcija u doživljaju suštine strukture.

"Svaki prostor je dizajniran sa umetnošću kao žarištem; svaki ambijent povezan je umetničkom niti sa različitim delima koja ostavljaju trag i daju ličnost prostorima. Cilj je predstaviti afirmisane i nove umetnike," nastavlja Romeo Piperno, vlasnik. Od Kamerona Velša do Eda Ruše, Sandre Sane, Dijega Migela Mirabelje, Arona Janka, Feliksa Gonzaleza Toresa, Trevisa Fiša, Ele De Bernardini, Cristalla, Kristine Zimpel, Šadi Al-Atalaha, Masima Listrija – brojna imena svojim delima doprinose identitetu hotela, pružajući klasičan stil sa modernom vizijom strukture. Hotel omogućava otkrivanje međunarodnih talenata, usvajajući pristup sličan savremenoj umetničkoj galeriji u stalnoj promeni zahvaljujući konstantnoj potrazi za novim umetničkim saradnjama.

Umetnost se oseća u svakom kutku Borghese Contemporary Hotela, u zajedničkim prostorima i u sobama i apartmanima, definišući njihov stil. Svaka od 24 sobe ima svoj prepoznatljiv umetnički identitet. Među njima se ističu tri izvanredna apartmana: Borghese Suite (209), Elle Suite (204) i Picasso Suite (208), koji odaju počast međunarodnim umetnicima ili evociraju kulturne elemente tog područja.

Borghese Suite, nazvan po istorijskoj zgradi i području gde se objekat nalazi na Largo della Fontanella di Borghese, smatra se najprestižnijim i sadrži delo iranskog umetnika, dajući apartmanu egzotičnu privlačnost.

Elle Suite je posveta brazilskoj umetnici Ele De Bernardini, prenoseći kreativnost i majstorstvo koje karakterišu rad ove umetnice.

Picasso Suite je ukrašen na zidovima štampom dela iz 1960. godine španskog umetnika Pabla Pikasa. Posebnost ovog dela leži u umetnikovom ručno napisanom potpisu, što dodaje jedinstvenu i ličnu vrednost.

Među zajedničkim prostorima, lobi sadrži delo Kamerona Velša "The Voyager", dok se u recepciji i duž veličanstvenog stepeništa nalaze dela Sandre Sann i Kristala Odeskalkija.

Soba za doručak je ukrašena delom "The Clock" Féliksa Gonzáleza-Toresa, sa fotografskim radom Masima Listrija, italijanskog fotografa poznatog po svojim velikim slikama veličanstvenih i praznih unutrašnjih prostora, i drugim radovima Eda Ruše i Trevisa Fiša.

Za otkrivanje radova Arona Janga i Dijega Migela Mirabelje, gosti će morati da istraže prostore Lounge Bara i biblioteke.

Slično kao u zajedničkim prostorima na prvom spratu, lobi na gornjem spratu takođe sadrži radove Šadi Al-Atalaha, Kristine Zimpel i Nadjiba Ben Alija.

Luxury Experience