Bauer Palazzo - Luksuzni hotel u Veneciji

Elegantni luksuzni hotel Bauer Palazzo nalazi se u srcu Venecije na Velikom kanalu, na samo nekoliko minuta hoda od Trga Svetog Marka, usred najpoznatijeg trgovačkog i kulturnog dela Venecije.

Ovaj hotel impresionira pre svega svojim dizajnom inspirisanim art deko stilom i urbanim štihom i šarmantno otelotvoruje venecijanski stil života. Bauer Palazzo se nalazi u venecijanskoj zgradi iz 19. veka. Posebne karakteristike hotela uključuju jedinstvenu krovnu terasu "Settimo Cielo", gurmanski restoran "De Pisis" sa pogledom na Veliki kanal, đakuzi na krovu sa prekrasnim pogledom na Veneciju i potpuno opremljenu teretanu sa ličnim trenerom.

Hotel Bauer Palazzo se sastoji od dve povezane zgrade. Savremeni, urbani deo gleda direktno na Veliki kanal. Koncept dizajna je omaž različitim stilskim epohama koje je luksuzni hotel već proživeo. Njegova jedinstvena, tražena lokacija, luksuzan komfor, ekskluzivna gastronomija i izuzetna usluga oduševljavaju goste iz celog sveta već skoro 150 godina. Od otvaranja 1880. godine, Bauer Palazzo je postavio standard za izuzetno gostoprimstvo u venecijanskoj luksuznoj ugostiteljskoj industriji.

Svaki istorijski hotel u Veneciji ima priču za ispričati, a Bauer Palazzo nije izuzetak. Od otvaranja 1880. godine, Bauer je postavio standard za gostoprimstvo. Sve je počelo sa Teodorom Bauerom, iskusnim i cenjenim direktorom hotela De la Vil u Veneciji, zajedno sa mladim austrijskim preduzetnikom Juliusom Grinvaldom. Tridesetih godina prošlog veka, Bauer Palazzo dobija novog vlasnika - brodograditelja Arnalda Benatija. Pod njegovim rukovodstvom hotel je potpuno obnovljen i tokom ovog obimnog renoviranja, koje je trajalo skoro 10 godina, zgrada je dobila i novu, moderniju celinu, u stilu tog vremena.

Ovde je nastala i jedinstvena krovna terasa na 7. spratu "Settimo Cielo", najviša otvorena terasa u Veneciji. U sklopu renoviranja postavljena je i klima i centralno grejanje, sadržaji koji su bili izuzetni za tu deceniju. Pažnja hotela do danas je usmerena na najviše standarde i zahteve luksuza, sofisticiranosti i udobnosti gostiju.

Luksuzni hotel sa pet zvezdica u okrugu San Marko ima 191 sobu i jedan je od „vodećih hotela sveta”. Delimično tradicionalan, kao i nameštaj inspirisan art deko stilom i dizajn enterijera daje Bauer Palazzo hotelu ekstravagantan izgled i svojim gostima nudi najviši nivo udobnosti i luksuza sa svim vrstama pogodnosti. Iza prozora i prepoznatljive neogotičke fasade nalaze se prostrane hotelske sobe i apartmani, uređeni u venecijanskom stilu sa bogatim tkaninama, pozlaćenim ogledalima i lusterima od murano stakla.

56 luksuznih apartmana i 135 soba podeljeno je u dva kompleksa zgrada, Venecijansku palatu iz 19. veka i dogradnju izgrađenu 1940-ih. Oni su pažljivo i promišljeno opremljeni nameštajem u stilu 1940-ih i 1950-ih. Neki apartmani i sobe su takođe dobili moderniji dodir u stilu tog vremena. Gosti Bauer Palazzo iz svojih soba mogu da se dive veličanstvenom pogledu na Veliki kanal, dok je konsijerž takođe dostupan 24 sata dnevno.

Na najvišoj terasi u Veneciji, Settimo Cielo, sa panoramskim pogledom na ceo grad, možete se opustiti uveče uz prepoznatljivi koktel i gledati vrevu na vodi ili trgovima.

Gurmanski restoran "De Pisis" sa svojom prostranom terasom i pogledom na Canal Grande i Santa Maria Della Salute je žarište za ljude istančanog ukusa i nepca. U ekskluzivnom ambijentu nude se originalne kreacije, zasnovane na internacionalnoj kuhinji i obogaćene lokalnom mediteranskom tradicijom. 

"B Bar-Lounge" (zatvoren leti) je savršeno mesto za uživanje u ukusnim koktelima. Bar nije samo popularan među gostima hotela, već i kod Venecijanaca, posebno kada vas pozovu na prijatne džez večeri i živu muziku u kasnu jesen. B Bar-Lounge se takođe može rezervisati za privatne događaje.

"Bar Canale" vas u opuštenoj atmosferi poziva na aperitiv pre ručka ili brzi espreso pre šoping ture. Ovde takođe možete uživati u brzom, laganom obroku tokom celog dana.

Gostima hotela Bauer Palazzo na raspolaganju je elegantan fitnes studio opremljen po najnovijim standardima, kao i soba za tretmane i lični trener. Pogled koji oduzima dah na Veneciju i lagunu motivišu vas da date sve od sebe na treninzima, dok se na krovnoj terasi na 8. spratu nalazi đakuzi na otvorenom sa pogledom na kulu Svetog Marka gde se možete opustiti.

Kada sagledamo sve, možemo reći da se ovde šarm istorije susreće sa modernim komforom i nudi ekskluzivnu uslugu na najvišem nivou. Elegantne sobe i apartmani, funkcionalne konferencijske sale, luksuzne banket sale i jedinstvena panorama, u kombinaciji sa veoma ličnom i pažljivom uslugom, garantuju uspeh svakog događaja.

Bauer Palazzo je veoma popularna lokacija, posebno za venčanja i privatne događaje. Romantični šarm Venecije u kombinaciji sa puno privatnosti, pažljiv tim na licu mesta, vrhunska kuhinja i prelep pogled čine svako venčanje ili godišnjicu zaista nezaboravnim iskustvom.