Aerial - novo odmaralište u srcu prirodnog raja

Posmatrana zajedno, Britanska Devičanska Ostva su nezvanična prestonica privatnosti Kariba…

Njihov roster odmarlaišta sa pet zvezdica predstavlja sam vrhunac kada se radi o luksuzu mira i tišine, pri čemu su mnoga smeštena na sopstvenim ostrvima. Najpoznatije među njima je Necker koje je kupio Ričard Brenson kada je imao manje od 30 gostiju, a koje sada ima dovoljno mesta za 40 gostiju. Ljubitelji ekstremnih sportova bi trebalo da iznajme Eustatia ostrvo umesto toga, koje ima svoj centar vodenih sportova, pri čemu se svakom aktivnošću možete baviti pod nadzorom instruktora i proffesionalaca. Ljubitelji nautike, od oktobra će moći da uživaju u devetosobnom Saba Rock, koje je osnovano kao ronilačka baza tokom šezdesetih, pre nego što je transformisano u hotel, dok Guana, sa svojih 343 hektara, deluje kao privatna kraljevina ili republika za maksimalno trideset pet osoba.

Sva ova odmarališta ponovo se otvaraju nakon dugog perioda korona virusa. Uragan Irma ih je sravnio sa zemljom pre četiri godine, pokidavši brojno drveće sa sve korenom, uz uništavanje i ozbiljno oštećenje više od 85 % građevina. I dok je njihov oporavak bio relativno brz, pandemija je stigla na scenu i donela svoju propast. Sada, kada su Britanska Devičanska Ostrva konačno otvorena, imamo priliku da uživamo u dodatnom bonusu – novajliji među veteranskim odmaralištima – Aerial.

Smešteno na Buck Island ostrvu, jugoistočno od Tortole, ovo odmaralište je bilo listovano za kupovinu nakon smrti prethodnog vlasnika sa cenom do 25 miliona dolara, kada ga je kupila tridesettrogodišnja Britni Tarner. Nešvilska preduzetnica očarana je ovim delom sveta od svoje prve posete. Zapravo, nakon devastirajućeg efekta uragana Irme, Tarnerova je odmah priskočila u pomoć ovoj teritoriji, preselivši se tamo kako bi mogla da učini još više.

Novi hotel ima za cilj da pruži podršku njenoj misiji: “Svrha ovog ostrva nikada nije bila moj lični beg, niti mesto za skrivanje. Svrha je oduvek bila stvaranje što više dobrog za našu planetu”, objašnjava Tarner, koja je svoje privatno ostrvo transformisala u mesto na kom će do 30 osoba moći da se regeneriše i napuni svoje baterije. Pet rezidencija, pri čemu svaka ima zidove od kamena i drvene podove, namerno su otvorene prema morskim povetarcima, unoseći dodir prirode u svaku svoju prostoriju. Neočekivani detalji, poput ljuljaški umesto mesta za sedenje i studio za snimanje, unose dodir čarolije u njihov ambijent. Ove građevine su takođe grupisane kako bi se zaštitilo prirodno okruženje, koje je zaista šumovito. Tarnerova trenutno gradi nekoliko samostalnih vila, pri čemu svaka od njih može igrati dvostruku ulogu – može biti spa centar ili predimenzionirani, ultra privatni apartman.

Inače, čitav posed funkcioniše održivo, sa hranom koja potiče sa ostrvskih farmi. U ponudi je čitav niz wellness programa, od terapije svetlom do ambijentalnog isceljenja. Gosti se ohrabruju da daju svoj doprinos lokalnoj zajednici, na bilo koji način. Tarnerova se nada da će drugi preduzetnici koji planiraju da otvore svoja odmarališta, pa čak i oni koji su već prekaljeni vlasnici, pratiti njen primer i preokrenuti svoje poslovanje.