10 najboljih ostrva Evrope u 2018.

Od 10 ostrva koja se nalaze na listi najboljih u Evropi turističkog magazina Travel + Leisure čak 6 se nalazi u Grčkoj. Raj zaista nikada nije bio bliži.

Magazin o putovanjima Travel + Leisure svake godine objavljuje listu 10 najboljiih ostrva, kako bi turisti bili u toku, kao i da lakše odluče na koju novu ostrvsku destinaciju će otputovati.

Ne čudi podatak da je nama tako bliska Grčka koja ima čak 6000 ostrva za koja mnogi ljudi nisu ni čuli, izdominirala na ovoj listi, budući da se na njoj nalaze tradicionalno Mikonos, Santorini kao i neka druga ostrva kao što su Krf, Krit, Milos dok se na visokom prvom mestu nalazi ostrvio Paros. Ukupno 6 ostrva na ovoj listi je u Grčkoj.

Rangiranje ostrva je izvršeno od strane čitalaca koji su glasali na osnovu svojih iskustava, a u obzir su uzete atraktivnost ostrva, aktivnosti, prirodne lepote, plaže, hrana i gostoljubivost njegovih stanovnika.

Na listi su se ove godine našla i ostrva Portugala, jedno slavno italijansko ostrvo kao i ostrvo Skaj u Velikoj Britaniji.

Pogledajte kojih je to 10 najlepših ostrva u Evropi prema mišljenju čitalaca Travel + Leisure magazina bilo da tragate za naboljim plažama, nezaboravnim noćnim životom, odličnim smeštajem ili arheološkim nalazištima.

« 8 9 10 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience