Život u Crno-Beloj estetici uz Bonaldo komade

Više slika

Više slika

U katalogu B/Style, Bonaldo predlaže nekoliko postavki, pri čemu je svaka sposobna da u potpunosti izrazi opštu viziju koja čini samu suštinu: proizvodi različitih dizajnera, ali ujedinjeni stilom brenda, stručno upareni kako bi formirali snažnu nit identiteta između prostora...

Living in Black and White je ime koje je Bonaldo odabrao za jednu od ovih postavki. To je vila karakterisana velikim prozorima koji stvaraju snažnu vezu između unutrašnjosti i spoljašnjosti, pejzaž velike lepote i spokoja, sa jezerom okruženim zelenim brdima.

Living in Black and White je elegantno i bezvremeno okruženje. Crna i bela izlaze u kontrastu koji pronalazi svoje mesto u neutralnim tonovima sive. Ove boje duboko se razlikuju od boja eksterijera, prema kom prozori otvaraju nesmetan pogled: zahvaljujući ovom kontrastu, lepota oba okruženja, unutrašnjosti i okolne prirode, u potpunosti dolazi do izražaja. Duboki osećaj B/Style brenda Bonaldo posebno je očigledan ovde: komadi nameštaja nisu jednostavna kolekcija delova, već različiti tonovi iste melodije, koja u ovom slučaju doseže i okolinu u kojoj se vila nalazi.

Sofa MAXIMILIAN, dizajn Serđa Bicega

Sofu Maximilian karakteriše njen rafinirani estetizam i ikonični karakter. U pitanju je modularna kolekcija elemenata koja pruža različite mogućnosti konfiguracije, korisne za dizajniranje prostora za opuštanje kako u stambenim, tako i u poslovnim okruženjima. Osim obilnog punjenja koje kontrira sa tankim metalnim mogaram, našu pažnju privlači atraktivni šav na presvlaci koji ukrašava naslon i sedište, podsećajući na tipičnu eleganciju 1950-ih. Maximilian kolekciju, za savršenu estetiku i funkcionalnost, kompletiraju kožni dodaci kao što su naslon za ruku, držač časopisa i klub sto, koji su karakteristični elementi fleksibilnog, elegantnog i diskretnog dizajna.

Izuzetno širok spektar elemenata, materijala i završnih obrada je jedna od karakterističnih osobina cele Bonaldo kolekcije, a takođe je značajan faktor za sofu Maximilian, sposobnu da u potpunosti zadovolji različite dizajnerske zahteve.

Sto PIVOT, dizajn Marconato & Zappa

Sto je dobio ime po neobičnom obliku baze: centralna nogara stola deluje kao oslonac za tri nogare koje se protežu sa strane. Rezultat je asimetrična i veoma originalna kombinacija koja privlači pažnju u prostoriji. Nogare su napravljene od masivnog drveta, dok je gornji deo dostupan u mermeru, drvetu, staklu i keramici, u okrugloj i okruglo-uglastoj verziji.

Stolica AGEA, dizajn Marconato & Zappa

Stolica sa monolitnim dizajnom: Agea, dizajnirana od strane Marconato & Zappa, karakteriše izražene nogare ukorenjene u tlu, kao da ostavljaju svoj trag u prostoru gde su postavljene. Nogare podržavaju ograđeno telo kao dva kontraforta, dajući sedištu stabilnost, šarm i suštinsku prirodu. Naslon za leđa, sedište i nogare prekriveni su jednim kožnim, eko kožnim ili tkaninastim materijalom, koji ojačava sliku stolice Agea.

Biblioteke DOGMA, dizajn Alen Džajls

Dogma biblioteke su izraz jezika dizajna gurnutog do granica. Ideja igranja sa oblicima i stavljanja različitih modula jedan pored drugog kako bi se stvorila raznolikost vizuelnih efekata leži iza ovog koncepta. Dogma biblioteke su dizajnirane oko osnovnog elementa, to jest oblika kapi koji menja vizuelno percepciju. Dizajn tako postaje zaobljen i mekan ili oštar i uži, zavisno od ugla pod kojim se posmatra. Dogma ima tri modula koji se mogu kombinovati po želji, koji imaju različite razmake i koji, kada se postave zajedno, omogućavaju kreiranje različitih kompozicija. Dogma biblioteke se mogu postaviti duž zida ili slobodno stajati u sredini prostorije, delujući kao pregrada između dva područja.

Fotelja SLEEK, dizajn Mauro Liparini

Sleek, koja se glatko odnosi prema okolnom prostoru, predstavlja novu ideju udobnosti i vizuelne privlačnosti, sposobnu da dinamično interpretira potrebe onih koji na njoj sede. Oblik ove fotelje, dizajniran od strane Maura Liparinija, sa diskretnim rezovima i harmoničnim geometrijama, podseća na nostalgičan duh italijanskog modernizma sredinom veka. Kombinovano sedište-naslon je postavljeno na metalnu konstrukciju sa estetski laganim dizajnom, kako u verziji sa centralnom nogarom, tako i sa četiri nogare.

Stolovi PISA, dizajn Mauro Liparini

Geometrijska čistoća i formalna jednostavnost karakterišu kolekciju stolova Pisa, dizajniranih od strane Maura Liparinija. Dostupni su ili u verziji sa jednim blokom sa uvučenim vrhom ili u verziji sa vrhom nalik na šešir, dok je njihova ključna karakteristika ugao baze koji se naginje dijagonalno poput čuvene kule po kojoj su nazvani. Metal, korišćen za bazu, je zajednička nit koja se provlači kroz kolekciju: sto preuzima sopstveni identitet u zavisnosti od materijala korišćenog za vrh, dostupan u keramici, staklu, mermeru ili u metalu u istoj završnoj obradi kao i baza.

Lampe SOFÌ, dizajn Studio Team Design

Sofì lamp kolekcija je omaž staroj umetnosti duvanja stakla: referenca na zanatsku venecijansku tradiciju koju su majstori staklari održavali vekovima. Ključni element za Sofì je sfera od borosilikatnog stakla, koja ima topao ton ćilibara i uparena je sa cilindričnim spojnicama od patiniranog mesinga. Kolekcija uključuje različite modele: plafonska lampa sa metalnom strukturom sa 7 ili 10 sfera, viseća lampa sa 1, 5 ili 7 sfera, stona lampa, dve stone lampe (manja bez staklenih sfera i viša sa staklenom sferom) i zidna lampa.

Luxury Experience