Zaha Hadid + Karimoku Furniture sarađuju na predstojećoj kolekciji nameštaja

Karimoku Furniture je najavio saradnju sa Zaha Hadid Design kolekcijom nameštaja koja će biti lanirana u proleće 2022.

Da bi proslavili partnerstvo, organizovali su sveobuhvatnu izložbu rada Zaha Hadid Design u sopstvenom izložbenom i galerijskom prostoru. Vrhunac je pregled predstojeće kolekcije „SEIUN“, koja će na kraju uključiti stolice, fotelje i stolove koje je dizajnirao Zaha Hadid Design i izradio Karimoku Furniture. Predstojeća kolekcija je oličenje Karimoku „high tech high touch“ etosa i težnje Zaha Hadid Design ka pionirskom dizajnu.

Dva brenda su započela svoj proces istraživanjem izrade drvenog nameštaja koji deli estetiku Zahe Hadid. Ova saradnja kombinuje nepogrešivi dizajnerski jezik Zaha Hadid Design i inventivni pristup Karimoku Furniture beskompromisnim standardima kvaliteta, postignutim primenom najnaprednijih tehnologija i proizvodnih procesa.

Tvrdoća drveta kombinovana je sa lakoćom dizajna i stvara jukstapoziciju mnogo pre nego što se asimetrične površine spoje zajedno. Objedinjujući mašinske i ručno obrađene tehnike, nameštaj zaista pokazuje dizajnerski jezik Zahe Hadid i Karimoku proizvodne veštine.

Izložba obuhvata arhitektonske modele iz besprekorno čuvane arhive Zahe Hadid. Reprodukovani su od drveta, dajući posetiocima priliku da vide njen rad u mnogo drugačijem obliku. Takođe. izložba nam daje uvid u portfolio Zaha Hadid Design, koji pokriva sve, od mode i dizajna nakita preko kućnih dodataka i nameštaja, do tepiha i sistema osvetljenja.

Izložba podstiče posetioce da otkriju široki opseg doprinosa Zahe Hadid arhitekturi i dizajnu. Ako se nađete u Tokiju, izložba će biti otvorena do 3. decembra.