Za spokojno stanje uma: Canoa ležaljka koja odiše udobnošću

Studio Wentz predstavlja Canoa – primamljivu ležaljku koja se ljulja kao na moru i podseća na miran osećaj boravka na vodi.

Duboko inspirisan prirodom, kao i izražavanjem brazilske posebnosti kroz inovativni dizajn, brazilski studio WENTZ izrađuje „Canoa“ – primamljivu ležaljku u kojoj imate osećaj da boravite na vodi dok talasi nežno ljuljaju vaš „čamac“.

Pedantni u svom izuzetnom procesu stvaranja, od izbora umirujućih boja do primenjene tehnologije – njihov eklektičan rad harmonično odražava savršenu ravnotežu između jednostavnosti i funkcionalnosti u svakom pojedinačnom komadu.

Vešto zakrivljen i vijugav, ovaj zadivljujući komad nameštaja ima udoban ugao, gde se telo opušta skoro ležeći ili lebdeći. „Visina ležaljke omogućava da stopala budu blizu tla, kao dva vesla koja daju fluidnost ili pauzu za odmor“, dodaje Wentz.

Sa čeličnom i toplom drvenom strukturom koja se sastoji od elastičnih traka kao i od pene – aluminijumska i filcna završna obrada na dnu baze dodatno sprečavaju trenje tkanine o pod.

Pored toga, potpuno presvučena WE-KNIT tkaninom mekoća ove ležaljke za ljuljanje je ekstremna i neosporno garantuje udobnost. Posvećeni praksi svesne potrošnje 3. generacija WE-KNIT u svom sastavu donosi od 70% do 100% prediva iz PET boca iz okeana. Sakupljene boce se tretiraju i plastika se zatim pretvara u predivo koje se polimerizuje.

Njegova proizvodnja brilijantno koristi 3D tehnologiju za smanjenje šavova i proizvodnju trodimenzionalnih tekstura koje se prirodno prilagođavaju gotovim proizvodima.

Luxury Experience