Volkswagen električna kancelarijska stolica radi poslove brzinom od 20 km/h

Ko bi mogao da zamisli da električna kancelarijska stolica dolazi iz kuće Volkswagen? Da, ovo nije trik, već jedinstveni komad nameštaja sa dubokom automobilskom vezom na funkcionalnom nivou.

Volkswagen je oduvek imao velike snove. Većina vizija su postali sjajni automobili za svaku upotrebu, zahtev i karakter u svim krajevima sveta, a pošto je svet asfalta pun njihovih modela, nemački brend je sada sanjao da uđe u novi EV prostor sa novim električnim vozilom: kancelarijskom stolicom koja omogućava – bukvalno – manevrisanje na radnom mestu.

Komercijalni odsek norveškog proizvođača automobila upravo je predstavio motorizovanu verziju kancelarijske stolice. Petotočkaš na baterije možda ne odgovara drugim električnim vozilima brenda, ali ima impresivnu maksimalnu brzinu od 20 km/h.

Kancelarijski nameštaj možda nije neočekivani potez za nemački brend, posebno ako imamo u vidu da Volkswagen pravi udobna sedišta za automobile već više od osam decenija.

Za koncept, koji je jednostavno nazvan „The Chair “ – korišćeno je jedno od grejnih sedišta iz automobila, dodati su nasloni za ruke i postavljeno je na osnovu sa pet točkova. Stolicu pokreće električni motor sa maksimalnim ubrzanjem od 20 km/h. Volkswagen nije otkrio veličinu baterije, ali kaže da ima domet od oko 125 km.

Treba napomenuti da se brend nije ograničio na jednostavno pečatiranje sedišta svojim logoom. Tim koji je radio na konceptu je takođe pokušao da ugradi što više karakteristika iz proizvodnih vozila kompanije. Među njima su poslastice koje ne biste očekivali da pronađete na kancelarijskom komadu nameštaja, kao što su LED svetla, sirena i kamera za pozadinsko gledanje od 360 stepeni koja omogućava svakom ko sedi da drži na oku svog šefa. Postoji čak i prikolica u slučaju vuče kolega.

Nažalost, EV je u ovoj fazi samo koncept. Međutim, ako tražite kancelarijski nameštaj nemačkog proizvođača automobila, imate sreće. Ranije ove godine, Mercedes-AMG je predstavio kancelarijsku stolicu, koja je u osnovi performansno sedište na točkovima. Za razliku od Volkswagen stolice, nije motorizovana, ali je sada možete kupiti na veb stranici Mercedes-AMG-a za 3.500 evra.

Luxury Experience