Virdžil Ablo lansira kolekciju pastelnog nameštaja

Virdžil Ablo predstavio je svoj poslednji iskorak u dizajnu nameštaja, ograničenom linijom pastelno plavih komada, kreiranih u saradnji sa švajcarskom kompanijom Vitra...

Novi duo na dizajnerskom nebu restilizovao je klasične kreacije francuskog arhitekte Žana Pruvea, pružajući omaž njegovim istorijskim delima, dodajući istovremeno lične, savremene detalje.

Ablo je redizajnirao Pruveovu Antony fotelju pastelno plavom bazom i čistom konstrukcijom od pleksiglasa. Takođe, u novoj kolekciji našla se i Potance lampa, renderovana u plavim, lakiranim finišima, smeštena u belom spoljnom kavezu industrijskog izgleda.

Na kraju, tu je i serija plavih keramičkih blokova, originalno dizajniranih od strane Abloa, koji mogu služiti kao dizajnerski objekti i ostavinski prostor.

“Za mene, dizajn uvek poseduje inhirentnu ideju stvaranja mosta između sadašnjosti i prošlosti, pružajući pogled ka budućnosti. Oduševljen sam idejom predstavljanja određenih Pruveovih klasika današnjim genereacijama, koje možda ne znaju važnost njegovih dela”, izjavio je Ablo o svojoj novoj kolekciji.