Vijugava i organska: Nova kolekcija koju je Joana Vaskonselos dizajnirala za Roche Bobois

Roche Bobois nastavlja svoju kreativnu saradnju sa portugalskom umetnicom Joanom Vaskonselos.

Milanska nedelja dizajna postala je idealna pozornica za pričanje priče o razigranoj i nepredvidivoj ličnosti vajarke, koja majstorski reinterpretira savoir-faire francuske kuće - od kolekcije sofa BomBom za eksterijere do instalacija koje su kreirane za vodeću prodavnicu Roche Bobois u Milanu.

"Svakodnevni život je moj glavni izvor inspiracije“, kaže Joana Vaskonselos. „Moj rad je napravljen od svakodnevnih elemenata i materijala. Kao Portugalci, materijali moje kulture su od suštinskog značaja – azulehos koji pokriva enterijer i eksterijer naših zgrada ili heklani komadi koje se nalaze u svakom portugalskom domu za pokrivanje sofa, stolova ili televizora. Za mene ova kolekcija, u saradnji sa Roche Bobois, predstavlja savršeno partnerstvo između umetnosti, dizajna i života“.

BomBom Outdoor je nova kolekcija sofa, tepiha i jastuka, vijugavih i organskih oblika dizajniranih za život na otvorenom. Paleta boja upućuje na pastelne fasade starih lisabonskih kuća, nijanse koje se stapaju sa zalaskom sunca.

Izvanredna karakteristika kolekcije je asortiman sofa, sa nezavisnim naslonima koji se mogu podesiti za personalizovanu udobnost dok čitate i opuštate se. Ovi inovativni i moderni dizajni nude visok nivo luksuza i udobnosti za životne prostore na otvorenom.

Luxury Experience