Versace Home - novi milanski butik

Novo mesto u Milanu, koje morate posetiti!

Sa fasadom obeleženom monumentalnim jonskim stubovima, raskošnim stepeništem koje osvetljava ulaz i Versaceovom provokativnom dušom koja se odmah pojavljuje kako bi dočekala svoje goste, postoje svi tipični elementi ovog brenda u novom dizajniranom milanskom Versace Home butiku koji potpisuje arhitektonski studio Vudafieri-Severino Partners.

Prostor, kreiran da ugosti kolekcije nameštaja brenda, podseća na velike Versace rezidencije svojom kombinacijom luksuza i raskoši, gde klasična arhitektura komunicira sa savremenošću. Zaista, eklektika je ključna reč koja je uvek pokretala ovaj brend. I ovaj prvi Home butik, sa preko 500 kvadratnih metara u srcu dizajnerske ulice via Durini, je sjajan primer.

U prestižnoj i istorijskoj zgradi, snažan vizuelni uticaj dizajna zasniva se na pojačanim kontradiktornostima, kontrastnim stilskim kodovima, skokovima kroz vreme i industrijskim reinterpretacijama. To je mešavina stilova sa osećajem inovacije jer poboljšava Versace Home kolekciju koja je oživljena novim dizajnerskim projektima Ludovice i Roberta Palombe u saradnji sa Donatellom Versace i proizvedena u partnerstvu sa Luxury Living Group.

Sa spoljašnje strane, zgrada se odmah ističe svojom monumentalnom fasadom sa jonskim stubovima i statuama koje predstavljaju umetnost, dok LED osvetljeno stepenište nagoveštava stil brenda. Svet mode Versace prikazuje se na video snimcima projektovanim na velikim ekranima i LED zidu.

Postavljen na dva sprata, butik je osmišljen kao privatna rezidencija sa dnevnim boravkom, trpezarijom, dugim hodnicima i glavnim apartmanom sa dnevnim i spavaćim delom. Osim toga, ne nedostaje tajni vrt koji je pravo iznenađenje tokom obilaska „kuće“.

Elementi diskontinuiteta i simbolike koji su tipični za Versace mogu se videti u celom prostoru: gipsani ramovi na zidu koji su gotovo ležerno ukrašeni šarama od listova zlata, podovi hodnika gde se smenjuju uglačan i mat mermer za upečatljiv kontrast, a zavese napravljene od žičanih mrežastih panela podsećaju na industrijski stil na jedinstven način. Konačno, nisu se mogli propustiti dodiri zlata, Versaceove prepoznatljive boje, koji se ističu na plafonima dizajniranim sa pozadinskim osvetljenjem i proširenim metalnim vratima.

To je igra ikoničkih referenci i projekcija budućnosti, intenzivne mešavine uticaja i stilskog rečnika koji govori jezikom luksuza: izraz zavodljive savremenosti sa primesama antičkog.