Unesite romantičnu atmosferu u svoj dom

Nekada davno, kamini su bili obavezni deo praktično svakog tradicionalnog doma...

Igrajući ulogu ognjišta u početku, centralne tačke oko koje se čitava porodica okupljala, kamini su nam pružali osećaj sigurnosti, toplote i bliskosti sa voljenim ljudima. Čak i danas, u moderno doba kada svoje domove možemo zagrejati pritiskom na jedno dugme, osećaj opuštanja pored tradicionalnog kamina je ono što nam uvek nedostaje.

Dizajnerski studio Industrial Craft, koji se bavi "dizajniranjem proizvoda i iskustava koja su dugotrajna i značajna", osmislio je neverovatni električni kamin koji izgleda kao stočić za kafu. Studio je predstavio novu viziju prijatnog sedenja oko tradicionalnog ognjišta, dajući mu dozu modernosti svojim The Hearth komadom nameštaja.

Kamin se jednostavno aktivira i gasi rotiranjem gornje ploče u smeru kazaljke na satu i suprotno. Rotirajuća stona površina izlaže svetleće jezgro opremljeno krilcima koja se zagrevaju za tren oka. Kada nije u upotrebi kao kamin, ovaj prefinjeni dizajn igra ulogu diskretnog stočića za kafu.

Smešteni u San Francisku, Industrial Craft studio osnovao je Maks Burton, koji je takođe njegov kreativni direktor. Burton je dizajnirao proizvode za neke od najeminentnijih brendova sveta, kao što su Nike, Disney i Google, da navedemo samo nekoliko.