Talenti predstavlja novu kolekciju za eksterijere inspirisanu Afrikom

Nova kolekcija Karen by Talenti, koju je kompanija iz Umbrije specijalizovana za dizajn i proizvodnju nameštaja za eksterijere predstavila na Milanskoj nedelji dizajna 2023, spaja ljubav prema prirodi i Africi, zemlji koju je brend Ludovica + Roberto Palomba oduvek voleo.

Inspirisana Afrikom, nova kolekcija Ludovica + Roberto Palomba je omaž Karen Bliksen koja promoviše održivi dizajn. Himna dvema kulturama, italijanskoj i afričkoj, koja dolazi do izražaja u ličnom tumačenju zemlje juga: onoj poetičnijoj, mestu susreta višestrukih inspiracija. Nije iznenađujuće što je naziv kolekcije odavanje počasti autorki knjige "Moja Afrika“, Karen Bliksen.

„Želeli smo da u projekat unesemo snagu i lepotu ove zemlje fokusirajući se na isprepletene detalje dva prstena koji postaju nasloni za ruke“, kažu arhitekte Ludovica+Roberto Palomba.

Kolekcija Karen je dizajnirana da bude protagonista spoljašnjih postavki, ali i da vodi dijalog sa drugim elementima nameštaja u kolekciji.

Sofu karakteriše plemenita estetika koja zrači snagom i lepotom afričkih zemalja, fotelja za dnevnu sobu na otvorenom izgleda kao tron gde tkanje i bezbroj niti koji podupiru naslon imitiraju dizajn zaštitne čaure: elementi koji se savršeno uklapaju sa dnevnim krevetom, a posebno sa stolovima čiji vijugavi oblici prate senke netaknute šume, katapultirajući nas u paralelnu dimenziju mira i harmonije. Drvena podloga je u kontrastu sa naslonom gde su bezbrojne niti tkanine utkane i razvučene preko strukture, a mekani jastuci daju udobnost sedištu i širokom naslonu. Karakteristike korišćenih materijala i završnih obrada čine proizvod posebno otpornim na sunce, vodu i habanje.  

Za brend Talenti, održivost nije hir, već poslovna filozofija koja se prevodi u istraživanje i razvoj i kombinaciju dizajna i tehnologije. Odgovoran odnos prema okolini koja nas okružuje je nesumnjivo cilj kome kompanija koja oprema eksterijere mora da teži. Kada Talenti razmišlja o proizvodu, već od faze koncepta, želja je da se stvori kvalitetan dizajn koji će trajati. Zbog toga su međunarodni dizajneri kao što su Ludovica i Roberto Palomba izabrani da podrže kreiranje kolekcija sa bezvremenskim dizajnom i pažljivo istraživanje i odabir materijala koji će se koristiti. Talenti se oslanja na dobavljače koji dele istu viziju kao i sama kompanija: svaka komponenta je dizajnirana, osmišljena i predodređena da traje tokom vremena, jer je brend čvrsto uveren da je dugovečnost proizvoda, a samim tim i materijala koji ga čine, već prvi odlučujući korak na putu održivog razvoja i ka održivosti uopšte.

Luxury Experience